Hoe maak je het kantoor een fijnere plek?

Plant in pot

In Nederland hebben veel mensen een kantoorbaan en de indeling is vrijwel altijd hetzelfde. Een aantal werkplekken met een bureau, een computer en comfortabele stoel. Daarnaast is er ook zat ruimte voor koffiemachines om iedereen scherp te houden en plek om te lunchen. Wat echter vaak wordt vergeten zijn planten. In eerste instantie zal je misschien nu denken: waar hebben ze het over, wat maakt een paar planten voor verschil. Als je wilt weten waarom jouw werkplek prettiger wordt door planten neer te zetten, lees dan door!

Planten zuiveren je kantoor

Vaak zijn kantoorruimtes omgeven door mensen, die er de hele dag werken. De lucht wordt doorgaans gefilterd door een elektronisch systeem. Groot nadeel hiervan is dat de lucht veelal erg droog is. Zuiverende kantoorplanten hebben dit probleem niet. Planten die leven als het water van de lucht die wij mensen uitademen en zetten het door fotosynthese om in verse, schone lucht. Op deze manier zorg je ervoor dat je hersenen voldoende zuurstof binnen krijgen, waardoor je je goed kunt focussen op je werk.

Zuiverende kantoorplanten hebben je in veel verschillende soorten en maten. Er is dus voor elk kantoor wel iets te vinden. Heeft het kantoor waar je werk bijvoorbeeld bepaalde stijlkleuren dan kan je daar de planten op uitzoeken. Op die manier wordt het niet storend en staat het in harmonie met de rest van de ruimte. Het zorgt voor een ontspannen rustige sfeer als de planten goed passen bij de rest van de ruimte.

Planten als creatief brein?

Naast dat zuiverende kantoorplaten  de lucht filteren van allerlei schadelijke stoffen blijkt uit onderzoek dat de creativiteit van mensen wordt gestimuleerd als er planten in de ruimte staan. Zeker voor bepaalde beroepen, die te maken hebben met ontwerpen en praktische oplossingen verzinnen, kan het erg nuttig zijn als er creatief wordt nagedacht.

Er blijft dan altijd nog een ding over. Wat kosten deze planten? De prijzen kunnen enorm wisselen, maar er is voor elk budget wel wat te krijgen. Uiteraard zijn de grootste planten, waar je echt een statement mee maakt wel duurder dan de meer eenvoudige planten. Echter, blijft het zuiverende en stimuleerde effect wel behouden in beide situaties. Het spreekt voor zich dat je natuurlijk ook combinaties van planten kunt gebruiken. Op deze manier kan je met een beperkt budget toch nog leuke resultaat realiseren. We hopen dat je nu een beter beeld hebt gekregen van kantoorplanten. Succes met het uitkiezen!

(115)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!