Managed services inzetten voor bedrijfsprocessen

Veilig mailen

Als ondernemer bent u bij de start van het bedrijf bij alle bedrijfsprocessen betrokken. Op deze manier bent u van alles op de hoogte en heeft u alles in eigen hand. U wilt natuurlijk zoveel mogelijk omzet en ze min mogelijk kosten hebben omdat op deze manier de winst het grootst is. Maar wanneer de onderneming groeit zult u genoodzaakt zijn personeel in dienst te nemen om u te ondersteunen bij verschillende werkzaamheden. Langzaamaan zult u de bedrijfsprocessen geheel of gedeeltelijk uit handen moeten geven. Er zijn bijvoorbeeld bedrijven die ondernemers ondersteunen op het gebied van rechtsgeldig digitaal ondertekenen van documenten. In deze tijd waar veel online wordt geregeld is dat zeker geen overbodige luxe. Als ondernemer kunt u het beste de bedrijfsprocessen behouden waar u goed in bent en ook belangrijk: wat u leuk vindt. Voor alle andere bedrijfsprocessen kunt u personeel in dienst nemen. Of denk aan de mogelijk om taken uit te besteden aan een derde partij. Dit is eigenlijk hetzelfde wanneer u gebruik maakt van managed services.

Makkelijker voor externe ICT-banen

Door gebruik te maken van managed services, besteedt u bedrijfsprocessen niet uit aan collega’s, maar aan een externe partij. Een aantal werkzaamheden wilt u waarschijnlijk niet uitbesteden, maar processen van ICT-banen zijn prima uit te besteden. Juist in deze tijden, waarin werken in de Cloud helemaal hot is, kan het toegevoegde waarde leveren aan uw bedrijf. Het werken in de Cloud brengt diverse voordelen met zich mee:

  • Er zijn lagere kosten voor interne IT-support
  • U weet precies wat de kosten zijn en wat u aan de Cloud service kwijt bent
  • U benadert de software via internet. Er hoeven dus geen omvangrijke investeringen te worden gedaan in hardware (servers, IT-infrastructuur)
  • Altijd de laatste versie van de software
  • Het IT/ICT-onderhoud wordt door de Cloud service gedaan
  • Makkelijk voor externe bedrijven om mee te kijken waar nodig (er kan per onderdeel rechten worden gegeven wat wel of niet wordt gezien van buitenaf)

Bijna voor elk bedrijf levert het wel voordelen op om gebruik te maken van deze manier van werken.

Effectiviteitverhoging

Om zoveel mogelijk omzet te maken en zo min mogelijk kosten is het belangrijk dat u de effectiviteit verhoogd. Wanneer u denkt dat het allemaal effectiever kan, dan kunt u een objectief persoon naar u organisatie laten kijken. Ook wanneer u denkt wel effectief te zijn, kunt u naar uw bedrijf laten kijken. Altijd komen er wel punten uit waaraan gewerkt kan worden. Het zou kunnen zijn dat u bepaalde processen beter kunt uitbesteden aan een externe partij. Resultaat staat in uw onderneming voorop.

(89)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)