Milieubesparing door online reclamefolders

Groen blaadje

Het weekend is aangebroken, een grote stapel aan folders komen langzaam je brievenbus in glijden. Wist je dat huizen zonder nee/nee- of nee/ja-sticker gemiddeld 30 folders per week in hun brievenbus krijgen? De meeste mensen lezen niet alleen de folders om de aanbiedingen, maar het werkt ook tegen ontspanning en inspiratie. Alle aanbiedingen van de week kun je doorbladeren om vervolgens te besparen in je portemonnee tijdens de boodschappen. Hartstikke fijn, maar er is veel ophef over de papieren folders versus de digitale folder. Wat zijn de voordelen van beide en wat heeft dit voor impact op het milieu?

Papieren folder

Bijna de helft van de huishoudens maakt een boodschappenlijstje met behulp van een folder. Niet elke folder wordt gelezen, maar wordt toch bij het folderpakket geleverd. Wil je wel graag elke week papieren folders lezen, maar wil je niet een enorm pakket op je deurmat ontvangen iedere week? Kies dan zorgvuldig je folders uit die je wel wilt ontvangen. Stel je voor, je wilt graag weten wat er in de Aldi folder volgende week zal staan, dan kun je deze folder gewoon thuis laten bezorgen.

Digitale folder

Ook al is de papieren folder onverminderd populair, de digitale folder wordt effectiever gebruikt door producten te vergelijken en informatie in te winnen. Als er een nieuwe Lidl folder online komt, kun je een melding krijgen op je telefoon waardoor je meteen op de hoogte bent van de nieuwste aanbiedingen. Daarnaast bespaar je het milieu door deze folders niet op deurmat te willen ontvangen. De helft van de Nederlanders ziet meer in digitale communicatie bij de verspreiding van reclamefolders en dat is een goed teken voor het milieu op lange termijn.

Ecologisch leven

Wist je dat er jaarlijks bijna 1600 folders op je deurmat vallen? Dat is 32 kilo aan papier! Na een paar heerlijke weken vakantie kom je thuis en krijg je de deur amper open door de hoeveelheid post wat is opgestapeld, voornamelijk folders. Je gaat deze echt niet allemaal lezen en het is nog slecht voor het milieu ook. Mocht je deze papieren folders niet meer lezen koop dan een nee/nee sticker voor op je deur wat een hoop papier zal schelen. Ook al vinden we papieren folders fijn, als je in de toekomst folders wilt blijven ontvangen zorg dan voor een digitale melding op je telefoon. Net zo makkelijk, en duurzaam!

(70)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!