Reclame maken voor uw bedrijf?

textiel bedrukken

Je hebt de stap genomen om ondernemer te worden en begint langzaam maar zeker klanten binnen te halen. Maar echt hard gaat het niet en je wilt natuurlijk groeien. Daarnaast wil je een goede naam opbouwen zodat je vertrouwen en kwaliteit uit kunt gaan stralen. Maar goed, dat is makkelijker gezegd dan gedaan, je bent niet van de ene op de andere dag opeens bekend. Goede reclame maken is moeilijk.

Internet marketing inzetten

Een belangrijke methode om naamsbekendheid en klanten te krijgen is de inzet van internet marketing. Zeker in de ze tijd, waar iedereen zo goed als altijd online is, thuis of mobiel. Internet is zo belangrijk geworden als kanaal om je als bedrijf te promoten, dat je naast het hebben van een goede bedrijfswebsite, toch ook veel moet doen aan online promotie

Social media inzetten

Een van de methoden die tegenwoordig erg veel resultaat kunnen hebben, mits natuurlijk op de juiste wijze ingezet, zijn de zogenaamde Social mediakanalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de zeer populaire social media platforms als Facebook, Twitter en Instagram. Veel mensen kijken bijvoorbeeld eerst op Facebook als ze hun smartphone aanzetten om te kijken wat er in hun (sociale) vriendenkring is gebeurd of wordt gezegd. Datzelfde Facebook kan ook gebruikt worden om een bedrijfspagina aan te maken waar je op regelmatige basis nieuws kunt plaatsen of bijvoorbeeld prijsvragen. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk mensen hebt die je bedrijfspagina liken en vergeet natuurlijk niet om een link te plaatsen naar je bedrijfswebsite.
Ook twitter is een social media platform dat goed gebruikt kan worden om je bedrijf in de schijnwerpers te zetten. Maak een twitteraccount aan met als naam je bedrijfsnaam en post op regelmatige basis berichten over je branche. Bij je account kun je een vaste link zetten naar je bedrijfswebsite maar ook in ieder bericht dat je post.

Een bedrijfsfilm laten maken

Een professionele bedrijfsfilm laten maken kan een behoorlijke impact hebben op een bedrijf. Ze zijn er in vele vormen, onder andere testimonials van klanten, instructievideo’s en presentaties voor investeerders.

De term ‘bedrijfsfilm’ trekt meestal niet de aandacht van partners en potentiële klanten. Maar sommige bedrijven gebruiken zelfs hun bedrijfsvideo’s in hun onboarding-video’s die ze implementeren met hun onboarding-software voor werknemers.

Geleidelijk proberen bedrijven manieren te vinden om inhoud te creëren die het publiek kan aantrekken en vermaken, in plaats van hen simpelweg iets te verkopen of hun organisatie te promoten. Met dit in gedachten worden organisaties nu verhalenvertellers, en wat is een betere tool voor het vertellen van verhalen dan een video.

Zoekmachine marketing

Ook kun je via bijvoorbeeld Adwords advertenties plaatsen of via zoekmachine optimalisatie hoger komen te staan in de natuurlijke zoekresultaten zoekmachines als Google en Bing

Offline promotie

t-shirt bedrukkenMaar ook offline kun je promotie maken door bijvoorbeeld een T-shirt bedrukken met je bedrijfslogo, pennen te laten bedrukken met je bedrijfslogo, adverteren in diverse kranten en tijdschriften. Er zijn op internet veel sites te vinden die zijn gespecialiseerd in promotieartikelen voor bedrijven. Ook het bezoeken van beurzen en bedrijfsseminars kunnen je naamsbekendheid vergroten. Waar het om gaat is dat je opvalt, je met je bedrijf laat zien waar dat maar kunt. Het kost tijd en geld, maar als je een en ander op de juiste wijze inzet, kun je er een hoop mee winnen.

(77)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)