Ruimte besparen met kantoormeubels?

Er zijn maar weinig mensen die de beschikking hebben over een zeer ruime kantoorruimte die van alle gemakken voorzien is. Het overgrote deel moet het doen met een krappe werkplek waar alles net in past. En hoe kun je daar nu het beste iets aan veranderen zodat het toch lijkt dat je ruimte groter is en je meer kwijt kunt? Een aantal tips om dit te realiseren.

De juiste kantoormeubels

Allereerst kun je als je gaat kiezen welke kantoormeubels er gaan komen in je kantoor goed opletten op de formaten die je aanschaft. Dit spreekt eigenlijk voor zich, maar toch is dit het vermelden waard. Neem een kantoorkast die mooi in een hoek past en neem geen te diep bureau bijvoorbeeld. Bespaar ruimte door minder op de grond te plaatsen maar hang een aantal kasten op aan de muur. Dit kan mooi ruimte besparen.

Geen onnodige dingen

Wat ook veel voorkomt is dat er spullen in het kantoor te vinden zijn die er eigenlijk helemaal niet in hoeven te staan. Overbodige planten die al maanden geen water gekregen hebben of een bureautafel met bijpasende bureaustoel die niet worden gebruikt, het zijn kleine dingen die er voor kunnen zorgen dat u ruimte te kort komt. Maak duidelijk afspraken met uw eventuele personeel over wat er blijft en wat er weg kan, zo zult u zien dat heus niet alles nodig is.

De juiste formatie

Het belangrijkste misschien wel is de manier waarop u de meubels stationeert in uw kantoorruimte. En u hoeft echt geen binnenhuisarchitect te zijn om een kritisch te kijken naar de opstelling. Een aantal kleine verschuivingen kunnen alweer heel wat ruimte opleveren. En dat werkt uiteindelijk ook beter in een beter ingedeeld en opgeruimd kantoor. Zo is er direct en indirect zeker winst te behalen met wat kleine aanpassingen, de moeite waard om er eens aandacht aan te besteden.

(36)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)