Tips voor een bezoekers vriendelijke website

Apparatuur

Als je een website hebt wil je dat je bezoekers het doel van de website toepassen. Dit kan het inschrijven op een nieuwsbrief zijn, geïnformeerd worden, iets kopen, een offerte aanvragen, etc. Een grotere kans om dit voor elkaar te krijgen, is door je bezoekers langer op je website te houden. En dit doe je weer door je website ‘vriendelijk’ te maken voor je bezoekers. Door deze tips toe te passen zul je een heel eind komen!

Content is King

De bezoeker komt naar je website met een vraag. Door de juiste content op je website te zetten, zorg je dat de juiste vraag beantwoord wordt, zonder dat ze hiervoor te lang moeten zoeken. Hiermee kom je ze dus tegemoet. Zorg dat je tekst duidelijk en bondig is beschreven.

Usability

De usability van een website (oftewel de gebruiksvriendelijkheid) zit vooral in een duidelijke navigatie en bediening. Als de opmaak van je website aangeeft waar de bezoeker moet zijn is dit vriendelijk naar je bezoeker toe. Wat ook bij usability hoort is of links en het contactformulier werken en of je menu duidelijk navigeerbaar is.

Geschikt voor op mobiel

Omdat je ook je mobiele gebruikers tegemoet wil komen, is het belangrijk een mobielvriendelijke site te hebben. Dit kan op twee manieren. Als je website zich automatisch aanpast aan het formaat van een ander scherm, is je website responsive. Je kunt echter ook een totaal andere website voor mobiele gebruikers maken, waarbij de indeling nog meer geoptimaliseerd kan worden voor een kleiner scherm.

Hou rekening met de zoekmachine

Je website optimaliseren door allemaal zoekwoorden als spam toe te voegen, heeft tegenwoordig geen zin meer. Hier prikt Google namelijk makkelijk doorheen en kan je hierdoor juist lager in de zoekresultaten plaatsen. Zorg dat je website dus zoekmachine-vriendelijk is. Dit betekent dat je wel duidelijk in je tekst aangeeft waar de pagina over gaat, maar dit niet overdrijft of zoektermen ‘verbergt’.

Blijf testen en verbeteren

Als je website eenmaal af is, betekent dit niet dat je er dan niet meer naar om hoeft te kijken. Blijf af en toe je website testen om te kijken of alles werkt en of je verbeterpunten tegenkomt. Hou ook je informatie up-to-date en blijf updaten. Zo weet je zeker dat je geen bezoekers per ongelijk te snel je website laat verlaten.

Hulp nodig?

Kom je er zelf niet uit, omdat er zo veel is om op te letten? Dan kun je ook je website laten maken. Professionals weten het beste waar ze op moeten letten en zullen zo de beste site voor jou neerzetten.

(83)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)