Digitaliseren van cassettebanden

De cassetteband is een ontwikkeling vanuit het jaar 1963, welke in bijzondere mate populair werd als geluidsdrager. Dit naast de welbekende grammofoonplaat, waarvan de cassetteband in meer of mindere mate ook de opvolger van is. De cassetteband wordt ook vaak compact cassette, bandje, cassettebandje of muziekcassette genoemd. De cassetteband bestaat uit een magneetband welke is verpakt in de cassette. Met behulp van een cassetterecorder, cassettedeck of walkman kun je de cassettebanden afspelen.

Als voorloper van de cd in 1982 is de cassetteband decennia lang gebruikt als middel om muziek af te spelen. Nog steeds maken personen gebruik van de cassetteband en is het mogelijk om complete stereotorens te kopen welke een cassettedeck bevatten. Maar het is slechts een kwestie van tijd voordat er nog enkel stereotorens worden geproduceerd zonder cassettedeck. Wanneer je de muziek op je cassettebanden wenst te bewaren, is het noodzaak om hierop in te springen. Een goede oplossing hiervoor is het digitaliseren van de cassettebanden.

Het digitaliseren van cassettebanden zorgt ervoor dat de muziek bewaard blijft voor volgende generaties en technologieën. Het digitaliseren van cassettebanden kun je eenvoudig doen met zogeheten audio opname software. Audio opname software als bijvoorbeeld de veelgebruikte Audacity variant, is bovendien helemaal gratis. Zo kun je dus eenvoudig en kosteloos al je cassettebestanden in een handomdraai digitaliseren.

Wanneer je een cassettedeck hebt welke je kunt aansluiten op een computer, kun je direct met software het geluid opvangen. Het opgevangen geluid kun je middels de software omzetten in diverse output bestanden. Zo kun je onder andere kiezen voor het veelgebruikte mp3 bestandstype. Dit stelt je bijvoorbeeld weer in staat om al je cassetteband muziek als mp3 bestand op een iPod mee te nemen. Ook wanneer je een cassettedeck hebt welke je niet aan kunt sluiten op de computer, is digitaliseren ervan mogelijk. Speel daarvoor enkel de muziek van de cassetteband af en neem het met de software op. Na opname kun je het in elk willekeurig bestandstype omzetten.

Het digitaliseren van cassettebanden bied dus de gewenste oplossing in het behoud van de cassetteband muziek. Bijvoorbeeld Audacity gratis downloaden stelt je al in staat om dit eenvoudig tot stand te laten komen. Behoud al je cassetteband muziek dus door het te digitaliseren.

(758)

The following two tabs change content below.

Den30

Laatste berichten van Den30 (toon alles)