Auto importeren uit Duitsland steeds interessanter

Koperkleurige volkswagen

Een auto importeren uit Duitsland is inderdaad niks nieuws. Een aantal mensen hebben wel eens een auto geïmporteerd uit Duitsland. Veelal gaat het om een jong gebruikte BMW, Mercedes-Benz, Volkswagen of -indien het budget groter is- een Porsche.

Wat veel mensen niet weten, is dat de import van auto’s uit Duitsland de laatste jaren explosief is gestegen. De import van auto’s blijft maar stijgen; het aantal ingevoerde auto’s bereikte vorig jaar (2018) een nieuw record van ruim 210.000 auto’s.

Import tweedehands auto’s

2013: 70.821

2014: 96.366

2015: 144.163

2016: 173.654

2017: 203.467

2018: 210.000

Teveel BPM betaald

Schattingen wijzen uit dat van deze ruim 210.000 mensen die een auto geïmporteerd hebben uit Duitsland, ruim 85% teveel BPM hebben betaald. BPM is de Belasting die in Nederland geheven wordt over personenauto’s en motorrijwielen. Onnodig zeggen kenners, tegen een klein bedrag kun je de echte waarde van de import auto laten vaststellen door een gespecialiseerd auto import bedrijf. Deze stellen de BPM berekening op, en in 95% van de gevallen levert dit een grote besparing op. De besparingen lopen uiteen van € 200,- tot ruim € 7.000,-. Doorgaans kost een auto import rest-BPM berekening ongeveer € 85,-

” Schattingen wijzen uit dat van deze 200.000 mensen die een auto geïmporteerd hebben uit Duitsland, ruim 85% teveel BPM hebben betaald. “

Auto importeren op basis van werkelijke waarde

De kunst bij het importeren van de auto, is de BPM zo scherp mogelijk berekenen. De Belastingdienst controleert vrij streng op de BPM-aangifte bij invoer. Dit hoeft geen probleem te zijn als de BPM van de import auto goed onderbouwd is opgesteld. De Belastingdienst kan er dan geen speld tussen krijgen, en u profiteert van een laag BPM bedrag.

Hoe werkt dit in de praktijk?

De Belastingdienst gaat er vanuit dat uw auto een bepaalde waarde heeft. U betaalt dus vaak BPM op basis van een te hoge waarde. Op de website Mijnautoimporteur kun je gratis de BPM berekenen en de werkelijke waarde voor u bepalen.

Een auto importeren kun je zelf!

Het importeren van een auto was vroeger alleen beschikbaar voor mensen die flink willen betalen voor import diensten van autohandelaren. Er zijn nu echter import-specialisten die u de kentekenplaten, BPM berekening en andere importpapieren kunnen leveren voor minder dan 200 euro. Hiermee kunt u zelf uw auto ophalen en bent u geen € 2000,- meer kwijt voor het ophalen van uw auto uit Duitsland.

(35)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

One thought on “Auto importeren uit Duitsland steeds interessanter

Comments are closed.