Goedkope laptops voor thuiswerken en thuisonderwijs

In deze tijden van corona is er veel extra vraag naar laptops en monitors. Mensen moeten werken vanuit huis, en nu de scholen gesloten zijn wordt ook het onderwijs online gegeven. In elk huis is wel een laptop of computer aanwezig, maar door al dat online werk en onderwijs is het soms lastig delen. Nieuwe laptops en computers zijn behoorlijk aan de prijs en daarom voor veel mensen niet te betalen. Wanneer je ook nog eens meerdere kinderen hebt die thuisonderwijs moeten volgen en jullie beide thuis werken, dan is één of zelfs twee laptops of computers meestal te weinig. Vermoedelijk ga je dan op zoek naar een goedkopere oplossing zodat je niet direct de hoofdprijs betaald voor deze kostbare apparaten.

Laptop tweedehands kopen bij particulier

Op sites als marktplaats en andere lokale tweedehands sites staan vaak laptops te koop voor een aantrekkelijke prijs. Nadeel is dat je niet weet wat er met de laptop is gedaan en of alles nog zo werkt als het zou moeten. Het blijft een risico om een tweedehands laptop particulier te kopen. Recht op garantie heb je niet en vaak kunnen de prestaties van de laptop toch tegenvallen.

Refurbished laptops

Wanneer je bij een bedrijf een refurbished laptop of monitor koopt geeft dat meer zekerheid. Refurbished laptops zijn ook gebruikte laptops maar deze zijn na gebruik volledig geüpdatet en waar nodig vernieuwd. Zo koop je dus een tweedehands laptop maar wel met de zekerheid dat de prestaties weer optimaal zijn en bovendien heb je recht op garantie. Refurbished laptops zijn vaak afkomstig van bedrijven die de laptops eerder hebben geleased. Na verloop van tijd schaft het bedrijf nieuwere laptops aan en gaan de gebruikte laptops terug. Voordat deze apparaten beschikbaar komen voor de verkoop worden ze eerst voorzien van de nieuwste upgrades en worden eventuele kapotte onderdelen vervangen.

Andere populaire refurbished apparaten

Laptops zijn zeker niet de enige apparaten die worden aangeboden als refurbished. Een tweedehands monitor die geüpgraded is kan zeer goed voldoen als tweede beeldscherm. Naast laptops en monitoren is refurbishing tegenwoordig ook zeer populair voor iPads, computersystemen en zelfs smartphones. Zo heb je een iPhone voor een fractie van de nieuwprijs en weet je zeker dat alles 100% in orde is. Mocht er toch iets mankeren dan heb je recht op garantie. Dat geeft een stuk meer zekerheid dan wanneer je een tweedehands computer of smartphone bij een particulier koopt of via een verkoopsite.

(68)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!