Besparing LED verlichting

Besparing op LED verlichting kan heel eenvoudig en relatief goedkoop door uw huidige gloeilampen te vervangen door LED lampen. LED lampen zijn iets duurder in aanschaf dan gloeilampen, maar ze  produceren een hoop minder warmte en gaan mede hierdoor langer mee dan de traditionele gloeilamp.

Het natuurlijke licht van LED lampen maakt geen gebruik van het giftig kwik, wat wel in spaarlampen zit. En omdat LED lampen over een hoog rendement beschikken en er zuinig om wordt gesprongen met de belangrijke grondstoffen is het ook nog een milieu besparing LED verlichting.

Hoeveel euro kunt u besparen met LED verlichting op jaarbasis

Het energieverbruik van verlichting in uw woonhuis ligt tussen de 15-20% van uw totale verbruik op jaarbasis. Daarom kunt u een hoop geld besparen door de aanschaf van LED verlichting. Uit onderzoek van de Consumentenbond is gebleken dat de besparing op LED verlichting tot €12 euro per lamp per jaar kan oplopen!

Duurzaamheid van LED verlichting

Een LED lamp is dan wel iets duurder in aanschaf, maar deze gaan aanzienlijk langer mee en de gemiddelde LED lamp betaald zich in een half jaar terug omdat u deze aanzienlijk minder stroom verbruiken. De meeste LED lampen hebben een branduren indicatie uitlopend van 15.000 tot 50.000 uur, een gloeilamp ongeveer 1.000 uur en een spaarlamp tussen de 8.000 en 15.000 uur.

Hieronder vindt u een schema met een kostenberekening.

Totale kosten, gebaseerd op 25.000 branduren (ca. 7 jaar lang, 10 uur per dag)

Soort lampAanschafkosten+(stroomverbruik x stroomprijs)=Totale kosten
Halogeen/Gloeilamp25 x 0,45+40 W x 25.000 h x € 0,21 / kWh=€142,50
Spaarlamp3 x € 6,00+7 W x 25.000 h x € 0,21 / kWh=€44,25
LED lamp1 x € 10,00+5,5 W x 25.000 h x € 0,21 / kWh=€20,50

Dus voor 25.000 branduren heeft u 25 gloeilampen, 3 spaarlampen, of 1 LED lamp nodig. Dus in bovenstaand schema zie u dat de LED lamp dan wel duurder is in aanschaf, maar dat u deze aanschaf maar 1x hoeft te doen omdat een LED lamp 25.000 branduren heeft. Omdat deze ook nog veel zuiniger is in gebruik ziet u dus een grote besparing.

Halogeen vervangen door LED

De meeste LED lampen hebben dezelfde fitting als uw bestaande gloeilampen, halogeenlampen of armaturen. Zodoende kunt u bijvoorbeeld heel gemakkelijk uw halogeen vervangen door LED lampen. Het enige wat u dient te doen, is te zorgen dat de vervangende LED lamp die u aanschaft dezelfde fitting heeft als de te vervangen lamp. Daarna kunt u de LED lamp gemakkelijk vervangen zoals u altijd al gewend was met het vervangen van uw traditionele gloeilampen of halogeenlampen.

TL vervangen door LED

U kunt zelfs uw bestaande TL vervangen door LED. Ook dit kan vaak heel eenvoudig aangezien Philips en speciale MASTER LEDtube VLE serie heeft uitgebracht. Deze tl led lampen zijn zelfs geschikt voor uw tl armatuur die nog met een traditionele starter werkt. Dus ook een TL vervangen door LED is mogelijk zonder al te veel aanpassingen en zonder dat u al uw oude armaturen dient te vervangen. Wanneer u niet zeker bent welke led TL lamp u nodig heeft, neem dan gerust contact met ons op.

(536)

The following two tabs change content below.

electrokarweishop

Laatste berichten van electrokarweishop (toon alles)