Moto G: Veel waar voor weinig geld

De populariteit van de verschillende Nexus producten en de goedkope Lumia smartphones van Nokia tonen aan dat veel consumenten geïnteresseerd zijn in goedkope, maar kwalitatief goede smartphones. Motorola lijkt zich dit ook te hebben gerealiseerd, want de Moto G is niet alleen goedkoop, maar biedt ook krachtige hardware.

In Nederland is de Moto G met 8GB aan opslag alweer enkele weken beschikbaar voor een adviesprijs van 199 euro zonder abonnement, maar dat is zeker niet weer te zien in de functies en hardware.

Moto G: Betaalbare hardware

Het grootste pluspunt van de Moto G is het 1280 x 720(p) scherm, iets wat aanzienlijk beter is ten opzichte van de Nokia smartphone in dezelfde prijsklasse. Het scherm is 4,5-inch groot en heeft een pixeldichtheid van 329 pixels per inch, waarmee het zelfs een tikkeltje scherper is in vergelijking met de iPhone 5S. Motorola heeft daarnaast ook nog eens gekozen voor een IPS paneel en de kwaliteit is indrukwekkend te noemen. De Moto G heeft een scherm dat helder is en prachtige kleuren biedt in bijna elke hoek.

Qua prestaties is er ook weinig reden tot klagen, want Motorola heeft naar eigen hard gewerkt om de Moto G zo te tweaken dat simpele taken minder tijd in beslag nemen en de accu langer meegaat. De interface van het besturingssysteem voelt snel aan en apps starten erg snel op. Het voelt zeker niet als één van de vele budget Android smartphones en op papier is dat ook niet verwonderlijk, aangezien de Moto G is uitgerust met een quad-core 1,2Ghz Snapdragon 400-soc van Qualcomm.

Echter is deze processor een stuk langzamer dan bijvoorbeeld de Snapdragon 800 processor die we vinden in de Nexus 5 en de Galaxy Note 3. Tijdens het scrollen en het in- of uitzoomen voelde de Moto G soms wat traag aan.

Op het software vlak is er beter nieuws, Motorola heeft ervoor gekozen om zelf zo min mogelijk aan Android 4.4 KitKat aan te passen. De meest opvallende wijziging is de camera app: Motorola heeft de knop om foto’s te maken doen verdwijnen en een minimalistische interface toegevoegd. In de camera app kun je door naar links te swipen het instellingen menu bereiken, een swipe van rechts geeft je toegang tot de galerij en een swipe naar boven of ander laat je in- of uitzoomen.

Verder vinden we nog een Motorola Migrate app, waarmee gebruikers content en media kunnen overzetten van een oude Android smartphone en Assist is ervoor bedoeld om je telefoon te muten wanneer je bijvoorbeeld in een vergadering zit, de telefoon gebruikt hiervoor de data uit je Google Agenda.

De Moto G is geen smartphone die de wereld zal doen laten veranderen, maar wij juichen de komst van deze betaalbare smartphones alleen maar toe. Voor zijn kleine prijs biedt de Moto G een hoop waar voor zijn geld, dankzij het prachtige scherm en acceptabele processor. Het ontwerp ziet er mooi uit en kan volledig worden gepersonaliseerd door middel van verwisselbare covers. Android heeft er in onze ogen een smartphone bijgekregen die de concurrentie aan kan gaan met de uitstekende budget smartphones van Nokia draaiend op het Windows Phone besturingssysteem.

Een Moto G bestellen is vanaf nu mogelijk bij de betere (web)winkels.

(416)

The following two tabs change content below.

lunaboy

Laatste berichten van lunaboy (toon alles)