Waar moet je op letten als je een printer voor thuis gaat kopen

printer

Op vrijwel ieder kantoor is wel een printer te vinden, maar niet iedereen heeft thuis ook een printer staan. Toch kan dat erg handig zijn. In dit artikel geven we je een paar tips over waar je op moet letten als je een printer gaat kopen.

Een printer hoef je niet altijd nieuw te kopen, er zijn ook erg goede Refurbished Printers in de omgang. Dit zijn printers die zijn gerepareerd en opgeknapt, waardoor ze werken als nieuw, maar ze zijn niet zo duur, omdat ze niet opnieuw geproduceerd zijn. Refurbished printers komen vaak zelfs met garantie, zo weet je zeker dat de printer die je koopt betrouwbaar is.

Hoeveel ga je printen?

Elke printer brengt kosten met zich mee, zo hoeft een dure printer niet zo duur te zijn als je verwacht veel te printen. De meeste mensen printen thuis niet zoveel, denk hierbij aan ongeveer 15 pagina’s per maand. Er zijn grofweg gezien twee verschillende soorten printers. Inkjetprinters en laserprinters. Inkjetprinters zijn wat betreft aanschafprijs goedkoper dan laserprinters, maar de afdrukkosten liggen wel wat hoger. Toch wordt een inkjetprinter aangeraden wanneer je thuis een printer aan wilt schaffen, omdat je hier vaak niet enorm veel mee print. 

Draadloos of met kabel?

Een draadloze printer werkt op wifi, iedereen kan met een dergelijke printer gemakkelijk een opdracht verzenden, zonder te connecten met de printer. Als je een printer met kabel koopt, heb je geen wifi nodig, maar moet je wel via een kabel verbonden zijn met de printer om te kunnen printen. 

Wanneer je voor thuis een printer koopt, is de kans groot dat je hele gezin gebruik zal maken van de printer. Een draadloze printer is dan handig, omdat iedereen dan gemakkelijk een opdracht kan versturen. Heb je een vaste computer en ben jij de enige die de printer zal gebruiken? Dan kun je ook een printer met kabel kopen, deze zijn vaak namelijk iets goedkoper.

Welke cartridges ga je gebruiken?

Als je een printer koopt, krijg je hier vaak cartridges bij geleverd. Deze zijn dan slechts half gevuld en zijn dus zo leeg. Daarna is het belangrijk dat je gaat nadenken over welke cartridges je dan liever gebruikt. Zo kun je voor gewone cartridges kiezen, maar ook voor XL-cartridges. Verder hoef je natuurlijk niet per se de cartridges van het merk van je printer te kopen. Zo heeft Refurbished Printer ook cartridges die in hun printers passen, maar die lang niet zo duur zijn.

(48)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)