Deze restaurants in Amsterdams zijn zeker een bezoekje waard!

Wokmaaltijd

Wij, als Nederlanders zijn dol op (gezond) en lekker eten. Restaurants groeien als paddenstoelen uit de grond en dat komt omdat we volop consumeren. Een koffietje in de stad, een lunch broodje bij het restaurant om de hoek en een wijntje bij je favoriete hotspot! Kortom: Nederlanders zijn gek op buiten de deur eten. Heb je binnenkort een dagje naar onze hoofdstad op de planning staan? Dan moet je deze gave eetplekken zeker niet overslaan..

Café Cliché

Net buiten het centrum kun je vertoeven in dit prachtige restaurant. Met als eigenaar chef Sidney Schutte (bekend van Spectrum **) weet je zeker dat je hier fantastisch eten kunt vinden. Alle gerechten zijn vernoemd naar de oude Amsterdamse taal en de keuken kun je omschrijven als klassiekers met een Aziatische tint. Let wel op: Je kunt hier niet reserveren (alleen vanaf 8 personen), dus kom op tijd! Wat dacht je van een heerlijk stukje Entrecote en een steak tartaar à la café cliché? Vanaf € 39,95 kun je al genieten van een 3-gangenmenu. Je kunt de gerechten uiteraard ook los bestellen. Succes gegarandeerd!

Maydanoz

Midden in de Pijp in Amsterdam kun je het restaurant Maydanoz vinden. Ze staan vooral bekend om Turk Restaurant, maar bieden ook invloeden uit de Griekse, Libanese en Israëlische keuken. Wat je kunt verwachten? Een hoop lekkernijen uit het mediterrane gebied. Van tapas, Griekse salades tot vleesgerechten op houtskool. Al deze gerechten kun je los bestellen en is echt een tour langs de verschillende landen! Kortom: het proberen waard! De prijzen voor een hoofdmaaltijd liggen rond de € 20 euro. Ben je enthousiast geworden na het eten bij deze tent? Dan heb je mazzel! Want Maydanoz biedt ook catering voor zowel lunch, diner als borrels.

Nazka

Wil je een keer écht uitpakken tijdens een avondje eten? Dan moet je echt een bezoekje brengen aan Nazka, een Peruaanse keuken. Met zowel echte klassiekers zoals Ceviche, voel je je helemaal thuis bij dit restaurant. De Peruaanse keuken biedt een mix van zowel Spaans, Afrikaans, Japans en Chinees. Een heerlijk ontspannen avondje in goed gezelschap doe je zeker bij Nazka. Het restaurant is wel alleen in de avonduren open en ze zijn (helaas) gesloten op de zondag en maandag. De prijzen variëren van ongeveer € 20 tot € 30 euro voor een maaltijd en een viergangenmenu kun je al scoren rond de € 50 euro.

(272)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)