Lekker eten in Frankrijk?

Vakantie in Parijs

Iedereen houdt van lekker eten, dat is geen geheim. Maar soms zijn we de Hollandse pot weleens zat en dat is niet verwonderlijk. Altijd weer die stamppotten begint op den duur te vervelen, onze smaakpapillen willen dan weleens iets anders. Gelukkig kun je overal in de steden genieten van de meest exotische maaltijden, verkrijgbaar in de diverse eettentjes. Vroeger had je in Nederland eigenlijk alleen de Chinees, later kwamen daar de pizzeria’s en shoarmazaken bij. Maar tegenwoordig kun je eten bestellen via bijvoorbeeld Thuisbezorgd.nl uit alle windstreken van de wereld. En zoals het spreekwoord luidt, verandering van spijs doet eten.

Frankrijk culinair hoogtepunt

Frankrijk is niet alleen bekend om zijn prachtige Parijs met de Eiffeltoren en de heerlijke wijnen, maar zeker ook om het heerlijke eten dat de Fransen iedere dag weer bereiden. Als je lekker wilt eten ben je in Frankrijk aan het juiste adres.

Heerlijk eten in Parijs

U kunt lekker eten in Parijs, er zijn talloze eettentjes en luxe restaurants te vinden, allemaal met hun eigen specialiteiten op de menukaart. Maar let op, Parijs is een dure stad en de prijzen liegen er niet om. Als u met uw partner een romantisch weekendje Parijs doet hoeft dat op zich geen probleem te zijn, maar met het hele gezin met drie kinderen uit eten gaan wordt een ander verhaal. Dan hoeft u niet naar dat exclusieve romantische restaurant maar kunt u ook op zoek naar de wat goedkopere eettentjes. Het is trouwens aan te raden advies te vragen aan een insider die u kent om tips te vragen waar u het beste en goedkoopste uit eten kunt gaan. Want als u pech hebt beland u een restaurant waar veel beroemdheden gaan eten en daar rijzen de prijzen echt de pan uit. Zorg er dus voor dat u goed beslagen ten ijs komt.

Parijse brasseries in overvloed

In Parijs wemelt het werkelijk van de brasseries, ze staan symbool voor de gastronomie in Frankrijk. In veel brasseries wordt u nog door een ober bediend die klassiek gekleed is in wit en zwart. De inrichting herkent u aan de fraaie Art déco stijl en de heerlijk zittende banken. Vroeger werden deze plaatsen vooral gebruikt om bier te brouwen en te verkopen, tegenwoordig kunt u er de lekkerste gerechten nuttigen. De mooie Parijse brasseries zijn onder andere te vinden in de omgeving van Montparnasse en placeClichyen, dus de treinstations van Parijs.

Delicatessen uit Parijs

Parijs kent vele delicatessen zoals de Parijse ham en de Parijse Brioche, twee deegbollen die op elkaar worden geplaatst en bijv. Bij het ontbijt kunnen worden genuttigd. Ook de Parijse flan is erg bekend, een taartje gevuld met heerlijke gele pudding. Ook de Paris-Bres is erg bekend, een taartje gevuld met heerlijke crème praliné. Men zegt dat het taartje zijn oorsprong vindt in de wielerwedstrijd van Parijs naar Brest aan het einde van de negentiende eeuw. Dit si maar een kleine greep uit de vele delicatessen die te krijgen zijn in Parijs.

(216)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)