Welk whiskyglas moet ik kiezen?

Whiskyglas

Je zou er misschien niet gelijk bij stilstaan op het moment dat je servies en glazen gaat kopen voor je woning, toch is het voor een echte whisky drinker niet weg te denken: welk whiskyglas moet ik kiezen? Er is een groot aanbod in zowel de winkels als online te vinden. Verschillende soorten en maten mogen daar uiteraard niet bij ontbreken. Maar voor welk glas moet je nou kiezen? Er zijn verschillende types verkrijgbaar. Lees hier mer over de verschillende soorten whiskyglazen en welke geschikt is voor jou.

Het ideale glas

Nooit stond je erbij stil, tot het moment kwam waarop je glazen gaat kopen voor je nieuwe woning. Als echte whisky drinker moeten daar wel de juiste glazen bij horen. Opzoek gaan naar het perfecte whiskyglas is eigenlijk zoeken naar een glas dat helemaal niet bestaat. Er zijn wel verschillende soorten glazen verkrijgbaar waar je je whisky uit kunt drinken. Whisky kan op veel verschillende manieren gedronken worden en de manier waarop jij je whisky drinkt speelt daarin een belangrijke rol. De smaak en ervaring van de aroma’s van de whisky staat of valt met het juiste glas. De meest gekozen whiskyglazen zijn: de Snifter, Glencairn en de Tumbler.

De Snifter

De snifter wordt ook wel het tulpglas genoemd. Dat is ook niet zo raar want het glas heeft de vorm van een tulpenbol. Het glas kenmerkt zich door de brede bodem en de bovenkant die nauwer toeloopt. In dit glas blijven de aroma’s van de whisky goed hangen. De smaak en geur ervaar je dan ook rijkelijk met dit glas. Daarnaast wordt dit glas vaak als prettig ervaren doordat je het goed kan vasthouden aan het steeltje met de brede voet. De Snifter is dan ook perfect voor het walsen van de whisky.

De Glencairn

De Glencairn is een van de minder bekende whiskyglazen onder de niet ervaren whisky drinker. Dit glas is ooit ontworpen in Schotland en wordt gezien als het glas om een single malt whisky te drinken. Ook dit glas heeft een ronde, tulp achtige vorm en loopt van een brede bodem wat smaller toe. Ook in dit glas blijven de aroma’s goed hangen en is het een goed glas om eerst even met je whisky te walsen en te ruiken voor de geur. Veel Schotse en Ierse drinkers prefereren dit glas.

De Tumblr

Het is waarschijnlijk het meest bekende whiskyglas uit films en televisieseries: de Tumblr. Het cilindervormige klas is breed en heeft een dubbele bodem. Doordat het glas prettig vasthoudt en ideaal is om ijs in te doen, wordt dit glas vaak als fijn ervaren. Dit glas is dan ook het ideale glas voor als jij je whisky graag met ijs drinkt. Echter blijven de aroma’s niet zo goed hangen als bij de Snifter en Glencairn.

Weet jij al voor welk whiskyglas je gaat? Neem anders hier even een kijkje voor het grote aanbod van whiskyglazen.

 

 

(261)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)