Beleggen

Steeds meer mensen kiezen er voor om online te beleggen. Het is snel en gebruiksvriendelijk. U kunt te allen tijde uw portefeuille inzien en bijvoorbeeld wijzigingen doorvoeren. Daarnaast bespaart u kosten in vergelijking met traditioneel beleggen. Hoewel, beleggen is voor veel mensen onbekend terrein. Vooral bij beginnende beleggers roept het veel vragen op zoals: “Hoe moet ik beleggen?” en “Waarin kan ik beleggen?”. Daarnaast wil men natuurlijk weten wat de voordelen zijn maar vooral ook de risico’s in kaart brengen.

Beleggen, wat zijn de mogelijkheden?

Als u graag wilt beginnen met beleggen, waar moet u dan beginnen? Goede vraag! U moet eerst uzelf afvragen of u zelf wilt beleggen of dat u het wil laten doen. Dat is volledig aan u. Daarnaast kunt u kiezen waar u wilt beleggen. Bijvoorbeeld bij uw eigen bank, een beleggingsspecialist of bij een Internetbroker. Tegenwoordig zijn er veel Internetbrokers zoals Today’s Brokers, Mijn Broker en Alex. Deze Internetbrokers bieden gebruiksvriendelijke platformen aan waar u gemakkelijk zelf kunt beleggen. Voor zowel beginnende als voor gevorderde beleggers bieden de Internetbrokers verschillende pakketten.

U heeft een aantal mogelijkheden:

–         Zelf beleggen

U staat zelf aan het roer! In de meeste gevallen kiezen beginnende beleggers voor internetbeleggen. Het is gemakkelijk, relatief goedkoop en gebruiksvriendelijk. Andere voordelen zijn dat u 24/7 inzicht heeft in de prestaties van uw portefeuille en u bent zelf verantwoordelijk voor de aankoop, verkoop en behoud van uw aandelen. In de meeste gevallen zijn de tarieven van Internetbrokers goedkoper dan als u belegt in fondsen of uw vermogen laat beheren.

–         Fondsbeleggen

U kunt ook kiezen voor fondsbeleggen. Fondsbeleggen houdt in dat u in een keer belegt in meerdere bedrijven. Het idee achter fondsbeleggen dat u uw kansen en risico’s spreidt. Het nadeel van fondsbeleggen zijn de redelijk hoge kosten in vergelijking met zelf beleggen.

–          Vermogensbeheer

Vermogensbeheer, de naam zegt het al, u kunt er voor kiezen een expert uw vermogen te laten beheren. De expert is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en heeft kennis van zaken. De beleggingsexpert bespreekt met u uw persoonlijke wensen qua beleggingen en kan van start gaan. Het voordeel is dat u er geen omkijken naar heeft.

 

 

(583)

The following two tabs change content below.

Sabrina123

Laatste berichten van Sabrina123 (toon alles)