Een goede CFD broker kiezen

cfd-6De handel in cfd’s is wereldwijd sterk in opkomst. Het aantal cfd traders groeit snel. Zo ook in ons land. Steeds meer Nederlanders weten de weg naar een cfd broker te vinden om met een hefboom te kunnen handelen in verschillende onderliggende waarden. Want dat is een van de grote voordelen van handelen met cfd’s: de hefboomwerking. Met een CFD (Contract For Difference) kan de handelaar zelf de hoogte van de hefboom bepalen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een turbo of speeder. Daar staat de hefboom vast. Bij cfd’s varieert de hefboom, afhankelijk van de onderliggende waarde, meestal tussen 1:20 en 1:200.

beleggers en traders vinden steeds beter de weg naar de brokers die cfd handel aanbieden. Maar wat is nu een goede cfd broker? Het is belangrijk om je van tevoren goed te informeren over de mogelijkheden die de brokers wel en niet bieden. Veel is terug te vinden op de website van de betreffende cfd brokers. Belangrijke criteria om naar te kijken zijn:

  • Welke fondsen kunnen verhandeld worden? Sommige brokers bieden voornamelijk handel in valutaparen (forex) en slechts beperkt indices, grondstoffen, aandelen en ETF”s. De keuse is dus o.a. afhankelijk van waarin men wil handelen, maar het beste is vaak om de broker met het meest complete aanbod te selecteren.
  • Regulering. Het is belangrijk dat de betreffende broker onder controle staat van de financiële beurswaakhond, de AFM (Autoriteit Financiële Markten) of de Britse tegenhanger daarvan.
  • Kies een Nederlandstalige broker. Er zijn een aantal  grote internationale cfd brokers op de Nederlandse markt actief, die hun diensten (website, tradingplatform, ondersteuning) ook in het nederlands aanbieden. De twee meest bekende zijn IG en Plus500.
  • Een ander ding om te overwegen is de stortingsbonus. Dat is de bonus (gratis geld om mee te handelen) die u bovenop uw eerste storting ontvangt van de broker. De hoogte van de bonus is meestal afhankelijk van de hoogte van het gestorte bedrag. Het bonusgeld is niet direct vrij opneembaar. Het moet vrij gemaakt worden door een bepaald volume te handelen. Voorbeelden van brokers die een stortingsbonus bieden zijn Plus500 en Markets.com.

Met behulp van bovenstaande criteria is het zeker mogelijk een goede Nederlandstalige cfd broker te vinden die voldoet aan uw eisen. Wanneer u start met handelen zal u er snel achter komen dat het cfd een prettig en zeer flexibel instrument is wat vele mogelijkheden biedt. Een risicowaarschuwing is echter wel op z’n plaats. Door de hefboomwerking zijn cfd’s een zeer risicovol beleggingsinstrument. U kunt uw volledige kapitaal of meer (te voorkomen door met een stop loss te werken) verliezen. Het is dan ook een instrument wat meer geschikt is voor de belegger met wat meer ervaring op de financiële markten.

(405)

The following two tabs change content below.

Laatste berichten van CFD-Handel (toon alles)