Hoe u zelf kunt leren beleggen

Bent u benieuwd hoe nu al startende belegger het beste kan gaan beginnen met beleggen. Lees dan dit artikel, over hoe u zelf kunt leren om te beleggen. Het is tegenwoordig erg makkelijk om zelf te leren beleggen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om te beleggen via een bank of een andere instantie. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om een adviseur in te schakelen, deze persoon geeft u passend beleggingsadvies. Dit zijn meestal beleggingen voor de langere termijn. Echter dankzij de komst van het internet kunt u zelf leren beleggen. U kunt altijd en overal online beleggen en u heeft geen hulp nodig van een bank of een adviseur. 

Brokers

De makkelijkste en snelste manier om te beleggen is via een online broker. Bij een broker is het mogelijk om een software programma te downloaden, waarmee het vrij gemakkelijk is om te leren beleggen. Er zijn diverse brokers die deze software gratis aanbieden. Een broker is een tussenpersoon, hij bemiddelt tussen de koper en verkoper van aandelen. Voorbeelden van diverse brokers zijn op deze brokersvergelijkingspagina terug te vinden. Bij deze brokers is het mogelijk om eerst een oefen account aan te maken, waarbij u met fictief geld kan leren beleggen. Wanneer u vervolgens klaar voor bent om werkelijk te gaan beleggen, kunt u overgaan op het account waarin u met echt geld kunt beleggen. Vaak worden er bij deze online brokers ook startbonussen gegeven. Door middel van deze startbonussen kunt u ook al oefenen met echt geld. 

Gratis cursus beleggen

Wilt u eerst meer informatie lezen over het online beleggen, bekijk dan deze gratis cursus beleggen. Via deze online cursus kunt u binnen 30 minuten leren om zelf te gaan beleggen. Indien u eens startende belegger bent, raden we het wel aan om eerst te oefenen met het oefen account van een broker. Dit account is gebaseerd op de werkelijke koersen, dus het lijk net of u met echt geld aan het beleggen bent.

(452)

The following two tabs change content below.

jennifer schouten

Laatste berichten van jennifer schouten (toon alles)