Tips voor beginnende beleggers

Zoals iedereen weet kan beleggen zeer rendabel zijn. Hierbij wat nuttige tips voor de beginnende beleggers om veilig te kunnen beleggen. Beleggen kun je het beste veilig doen door middel van een tussenpersoon. Het beste koop en verkoop je als belegger je effecten bij de bank waar ja al jaren klant bent en waar je ook je gewone (betaal-) rekening hebt. Als belegger is het om te beginnen heel verstandig om een goede adviseur te kiezen. Beleggen in aandelen is veelal aantrekkelijker dan beleggen in obligaties, maar sinds de kredietcrisis is ook het beleggen in bedrijfsobligaties zeker niet verkeerd.

Beleggen in aandelen of in bedrijfsobligaties

Vooral als je belegt in aandelen van grote ondernemingen die goed aangeschreven is over een periode van 10 tot 15 jaar gerekend winstgevender dan beleggen in obligaties, althans dat was zo tot het begin van de kredietcrisis. Sinds de kredietcrisis kiezer er echter ook steeds meer beleggers voor om in bedrijfsobligaties en financiële obligaties (credit cash bonds) te beleggen.

Vooral de high yield obligaties geven op dit moment goede winsten. Daarnaast hebben ook de kredietwaardige bedrijfsobligaties geen verdere dalingen vertoond. Je kunt best beleggen in bedrijfs- en financiële obligaties, als die bedrijfsobligaties maar een kredietwaardering van tenminste A hebben. Vooral in de sectoren Telecom en nutsbedrijven is het interessant om te investeren. Maar ook obligaties uit de food sector doen het zeker goed. Daarnaast doen door de overheid uitgegeven obligaties het altijd goed, als je je vermogen maar spreidt.

(519)

The following two tabs change content below.

Marco Twijnstra

Laatste berichten van Marco Twijnstra (toon alles)