Bezuinigen op je begrafenisverzekering. Wel of niet doen?

Eens houdt het leven op. Voor ons allemaal. Dat betekent dat we allemaal ooit eens uitvaren. De een doet dat wat uitgebreider dan de ander, maar geld kost een uitvaart altijd. Veel mensen kiezen er daarom voor om hun uitvaart te verzekeren. Gemiddeld betalen verzekerden maandelijks tussen de 5 en 20 euro voor hun begrafenisverzekering. Hoewel dat geen enorm bedrag is, wordt er door veel mensen op bezuinigd. Is dat verstandig? Is je uitvaartverzekering een slimme bezuinigen? Of brengt het op lange termijn grote problemen met zich mee?

Wat kost een begrafenis?

Zoals voor veel zaken geldt: een uitvaart kun je zo duur maken als je wilt. Echter, je kan een uitvaart niet zo goedkoop maken als je wilt. Je hebt standaard te maken met de kosten voor een uitvaartlocatie en een kist. Er bestaan uitvaartondernemers die een uitvaart kunnen organiseren en afhandelen voor € 1500, maar gemiddeld moet je rekenen op € 5000 – 8000 voor een uitvaart. Over het algemeen is een crematie goedkoper dan een begrafenis.

Wie betaalt je uitvaart wanneer je niet verzekerd bent?

Dat heeft met ontzettend veel factoren te maken. Een ding is zeker: wanneer je zelf geen begrafenisverzekering hebt, zadel je in veel gevallen een ander op met de kosten en verantwoordelijkheden. Het is voor veel mensen een rustgevend gevoel dat zij bij overlijden een ander niet opzadelen voor de (totale) kosten van hun uitvaart. Je weet immers simpelweg niet wanneer je komt te overlijden.

Toch zijn er gevallen waar je een uitvaartverzekering niet per se nodig hebt:

  • voldoende spaargeld om de uitvaart volledig te financieren
  • als je een “uitgeklede” uitvaart wilt. Voor degene die dit graag willen hebben we een aantal tips hoe je kunt bezuinigen op je uitvaart
  • als je nabestaanden aangeven dat ze het makkelijk kunnen financieren

Is je begrafenisverzekering een slimme bezuinigingspost?

Dat ligt aan je vermogen. Ben je iemand die gemakkelijk spaart, en op ieder moment (meer dan) voldoende geld op zijn/haar rekening heeft staan om een uitvaart zeker weten te kunnen bekostigen? Dan heb je geen uitvaartverzekering nodig. Hetzelfde geldt voor ander vermogen: heb je een dure auto of bezit je in je eentje een koophuis? Ook dan is een uitvaartverzekering overbodig: de uitvaart kan bekostigd worden van je eigen vermogen.

Voor iedereen die wat krapper bij kas zit en/of geen geldbuffer heeft, is bezuinigen op je begrafenisverzekering over het algemeen geen goed idee.

Bron: Begrafenisverzekeringen.nl

(416)

The following two tabs change content below.

robert

Laatste berichten van robert (toon alles)