Goudprijs duikt

Spot goudprijs verhandeld tegen de laagste prijs in meer dan vier maanden Vrijdag, ondanks een sterke start van het nieuwe jaar. De swing komt op een cruciaal moment omdat beleggers moeite hebben om het gele metaal is 2013 traject te voorspellen, haasten om de lagere prognoses en in toenemende mate vraagtekens bij de robuustheid van het goud van de 12-jarige bull markt.

De metalen Vrijdag raakte de laagste prijs sinds 21 augustus uitglijden ongeveer 2,3% op de dag tot $ 1,626.18 per troy ounce, na Federal Open Market Committee minuut wierp een schaduw over de levensduur van de Fed goud-positieve stimulans programma. Het is sinds stootte terug naar $ 1,636.75 / oz.

De FOMC minuten toonde ambtenaren werden verdeeld tijdens de in december beleidsvergadering over wanneer de kwantitatieve versoepeling en obligatie-aankopen programma’s te stoppen.

De euro Vervolgens gleed opzichte van de dollar, omdat beleggers ondergedompeld in de safe-haven greenback. Dit gedempte de vergelijkende aantrekkingskracht van dollar luidende goud. Hoewel goudhandelaar Sharps Pixley wel de beweging een “overreactie,” de markt is onmiskenbaar bang.

“Tenzij er een schok in de baan figuur vanmiddag, ik denk dat we in voor de zesde opeenvolgende wekelijkse daling van de prijzen, de slechtste run sinds 2004”, zegt Marex Spectron het hoofd van edele metalen David Govett. Het Amerikaanse Labor Department zal vrijgeven december banen cijfers op 1330 GMT.

Woensdag, goud steeg tot een twee-week hoog op nieuws van een goedgekeurde deal om de ergste van de Amerikaanse fiscale klif te voorkomen.

Terwijl vrijdag verhuizing was snel gerationaliseerd, woensdag winsten waren minder logisch en een voorbeeld van de vaak contra-intuïtief gedrag goudprijzen zijn exposeren in de afgelopen maanden. In het laatste kwartaal van 2012, het gele metaal verkleurd en gefrustreerd investeerders als het choppily verhandeld via de weeën van een identiteitscrisis-ofwel gedraagt ​​als een veilige haven en / of het bijhouden van meer traditionele risico-gerelateerde activa.

Deze trilling, zowel in het dagelijks richting en in de reactie op signalen die tot voor nu eenvoudig geanticipeerd en het navigeren, komt op een cruciaal moment.

De goudprijs steeg ongeveer 7% op jaarbasis meer dan 2012, de 12e achtereenvolgende jaar winst en de langste winning streak van goederen, volgens INTL FCStone analist Edward Meir. Maar de jaarlijkse winst niet op een stijging van 10,1% te verbeteren in 2011, niet aan de 30% prijsverhoging in 2010 noemen.

Als zodanig, het waarschijnlijk dat beleggers het gele metaal de prestaties te onderzoeken van dit jaar als een indicator van het al dan niet van het metaal bull-run wordt struikelen.

“[Degoudkoers.com] geloven dat goud zal 2.000 dollar / oz in 2013. Dezelfde oproep werd gedaan vorig jaar en het jaar daarvoor en ik ga hetzelfde als wat ik zei in beide jaren zeggen: Nee, dat niet, “Mr Govett vrijdag gezegd.

“De markt zal blijven variëren in op dezelfde manier als vorig jaar, maar het is nu op de achterste voet met de beren in het overwicht voorlopig en het gaat om iets speciaals aan enige vorm van stier trend te hervatten te nemen, “zei hij.

Anderen hebben ook uitgesloten goud raken recordhoogtes van dit jaar, en velen hebben klom in de afgelopen weken de prognoses trimmen.

(394)

The following two tabs change content below.

goud

Laatste berichten van goud (toon alles)