Cyberverzekering afsluiten

Digitale veiligheid wordt steeds belangrijker. In het politieke spectrum wordt data risk verzekeringen regelmatig besproken. In de rechtszalen worden hackers regelmatig gestraft.  Feit is dat vele hackers, maar ook data verlies, zonder dat daarvoor een directe aanleiding is veel voorkomt. De schade die hier uit voortvloeit is groot. Sinds enige tijd zijn er echter cyberverzekeringen. Deze verzekeringen verzekeren de schade die voortvloeit uit dataverlies en schade door hacking.

Schattingen van het totale verlies van bedrijven door hacking in Nederland lopen zeer uiteen. Zeker is in ieder geval dat het meer is dan 100 miljoen per jaar. Voor bedrijven is dit een grote kostenpost. Met name als data uitvalt, valt het bedrijf vaak stil. De werknemers moeten wel betaald worden. Daarbij wordt er veel geld verloren door data verlies.

De dure beveiligingssystemen die bedrijven hebben en back-up systemen zijn niet zaligmakend. Wetenschappers weten in ieder geval dat 100% veiligheid voor digitale systemen onmogelijk is. Het is zaak om als bedrijf goed voor te bereiden op eventuele schade.

Cyberverzekering gaat normaal worden

De cyberverzekering is een verzekering die schade vergoedt die voortvloeit uit cybercriminelen. Het vergoedt niet alleen de schade die daar uit voortvloeit, maar ook wordt door de verzekeraar gekeken hoe schade in de toekomst kan worden voorkomen. Deze kosten worden ook vergoed. Daarbij wordt er natuurlijk gekeken wie de schade heeft veroorzaakt om op die manier de schade te verhalen.

Premie cyberverzekering

De premie voor de cyberverzekering is onder meer afhankelijk hoe goed  uw bedrijf digitaal is beveiligd. Hoe beter, hoe lager de premie. Verder zijn factoren als grote van bedrijf en in hoeverre het bedrijf afhankelijk is van digitale systemen belangrijk voor de hoogte van de premie.

Particuliere cyberverzekering

Deze cyberverzekering is nog minder bekend, maar is in opkomst. Deze verzekering zal op korte termijn ook kunnen. Met name schade wordt veroorzaakt in de apparatuur wordt vergoed.

Kortom het is goed om als bedrijf en particulier na te denken wat u computers en dat waard is. En weet dat 100% veiligheid onmogelijk is. Kijk op cyber-verzekering voor meer informatie over de verzekering en de verschillende aanbieders van de cyberverzekeringen.

(394)

The following two tabs change content below.

annawijn

Laatste berichten van annawijn (toon alles)