Zorgverzekering vergelijken voor 2020

Bloeddruk meten

De zorgverzekering wordt volgend jaar duurder. Gelukkig kun je door een vergelijking te maken hierop besparen. Zo weet je niet alleen welke zorgverzekering het beste bij jouw situatie past maar ook welke verzekering het goedkoopst is. Deze vergelijking is onder andere mogelijk op Zorgverzekeringvergelijken2020.net.

Zorgpremie omhoog

In 2020 gaat de zorgpremie omhoog. Per zorgverzekeraar verschillende de daadwerkelijke premiebedragen maar het wordt maximaal zo’n 3-5 euro per maand. Mogelijk vind je dit een reden om over te stappen naar een goedkopere verzekering. Door een vergelijking te maken tussen alle zorgverzekeringen, weet je waar je het goedkoopst uit bent. Verder blijft het eigen risico in 2020 gelijk op 385 euro.

Waar je op moet letten bij zorgverzekering vergelijken

De beste zorgverzekering is natuurlijk de zorgverzekering die past bij de zorgbehoefte die je hebt. Er zijn een aantal dingen waarop je kunt letten wanneer je een vergelijking maakt. Zo weet je ook waar je het voordeligst uit bent.

Vrije zorgkeuze

Wil je vrije zorgkeuze? Dan heb je meer vrijheid bij het kiezen van een zorgaanbieder. Zorgverzekeraars maken afspraken met bepaalde zorgverleners. Hierdoor kunnen ze jou een gunstigere premie aanbieden. Maar dit is niet altijd een zorgverlener bij jou in de buurt. Ga je vaak naar een fysiotherapeut of andere zorgaanbieder, dan heb je wellicht liever dat je daarvoor minder ver hoeft te reizen. Bij vrije zorgkeuze hoef je niet per se zorg af te nemen van een zorgverlener waarmee de verzekeraar een contract heeft. Wel is de premie vaak hoger bij vrije zorgkeuze.

Kies aanvullende zorg die je nodig hebt

Wanneer je een zorgverzekering afsluit en een pakket samenstelt, kun je naast de verplichte basisverzekering ook een aanvullende verzekering afsluiten. Verzekeraars bieden vaak allerlei pakketten aan, vergelijk daarom goed welk pakket welke zorg biedt en waar jij ook daadwerkelijk gebruik van gaat maken. Als je alleen naar de jaarlijkse tandartscontrole gaat maar verder weinig mondzorg nodig hebt, hoef je hier geen uitgebreide tandartsverzekering voor af te sluiten. Je kunt dan zelfs overwegen om die een of twee keer per jaar zelf te betalen omdat dit goedkoper is.

Welke invloed heeft eigen risico verhogen op de premie?

Wanneer je zorgverzekeringen vergelijkt, kijk dan ook naar hoeveel je mogelijk bespaart als je het verplicht eigen risico verhoogt. Je kunt het eigen risico van 385 euro met maximaal 500 euro verhogen naar 885 euro. Hiermee kun je besparen op de zorgpremie, soms wel met de helft van het bedrag waarmee je het eigen risico verhoogt. Als je weinig zorg nodig hebt, kan het voordeliger zijn om het eigen risico te verhogen en zo op de premie te besparen. Wel moet je bij onverwachte zorgkosten een hogere rekening zelf betalen.

Betaal de zorgpremie in één keer

Een andere manier om te besparen op de zorgpremie is door het jaarbedrag in één keer te betalen. Er zijn zorgverzekeraars die korting geven wanneer je dit doet. Let hierop wanneer je zorgverzekeringen gaat vergelijken. Ineens de hele zorgpremie betalen is wel een flinke uitgave. Dat dit gunstiger is, heeft te maken met de administratieve kosten die verzekeraars maken door de afhandeling van maandelijkse premiebetalingen.

(279)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)

One thought on “Zorgverzekering vergelijken voor 2020

  1. Hallo.

    Waar Kan Ik XEvil gratis downloaden op uw website?
    Ik heb informatie van je steun. XEvil is echt het beste programma voor captcha oplossen, maar ik heb de nieuwste versie nodig.

    Dankzij.

Comments are closed.