Wat is een mini-omnium verzekering?

Wanneer u een auto bezit of net hebt aangeschaft dan bent u verplicht om deze te verzekeren.
Naast de BA verzekering die alleen de schade van derden en inzittenden verzekert, kunt u kiezen voor een uitgebreider verzekeringspakket.
Naast aanvullende verzekeringen zoals de bestuurdersverzekering en de rechtsbijstandverzekering, heeft u ook de mogelijkheid om uw wagen te verzekeren voor schade die buiten deelname aan het verkeer aan uw auto ontstaat.
Belangrijk hiervoor is dat de schade niet door uw persoonlijk handelen ontstaat.

Wat wordt door de mini-omnium vergoed?

De mini-omniumautoverzekering ongeval vergoedt de schade in de volgende gevallen:

  • de schade van derden (zowel materiĆ«le als lichamelijke schade)
  • diefstal, inbraakschade en schade door vandalisme
  • schade veroorzaakt door glasbreuk
  • schade veroorzaakt door natuurkrachten (bijv. storm, hagel, overstromingen etc.)
  • schade veroorzaakt door aanrijding met een dier
  • schade veroorzaakt door brand

Naast de schade van derden , wordt ook de schade van uw passagiers vergoed.
Alle schadegevallen die niet uitdrukkelijk in uw verzekeringspolis zijn vermeld, worden in de meeste gevallen niet vergoed.
Ook de eigen schade wordt niet vergoed. Dit geldt zowel voor uw materiƫle als lichamelijke schade. Voor een uitgebreidere dekking zult u aanvullende verzekeringen moeten afsluiten. Wanneer u uw eventuele lichamelijke schade wilt verzekeren dan kunt u dit doen door middel van de bestuurdersverzekering. Deze dekt niet alleen uw medische kosten zoals een ziekenhuisopname maar ook de inkomstenderving doordat u niet kunt werken. Dit zou het geval kunnen zijn als u arbeidsongeschikt wordt.

Ter voorkoming van schade als gevolg van glasbreuk, biedt vrijwel elke verzekeraar de mogelijkheid om sterretjes in de ruit te laten repareren. Onder het motto “voorkomen is beter dan genezen”.
Let er hierbij op dat u dit laat doen bij een door de verzekeraar erkende hersteller. Anders draait u alsnog voor de kosten van reparatie op.

Anders dan bij de BA verzekering is de mini-omnium wettelijk niet verplicht.
Dat betekent dat de dekking per aanbieder van de mini-omnium kan verschillen. Om de verzekering zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor consumenten, bieden bijna alle verzekeringsmaatschappijen extra voordelen en diensten aan, om u ertoe te bewegen bij hen een verzekering af te sluiten.

Sommige verzekeraars bieden bijvoorbeeld de bestuurdersverzekering als extra voordeel aan, terwijl u bij een ander deze als aanvullende verzekering moet afsluiten.
Andere verzekeraars bieden u voordelen als een rechtsbijstandverzekering, vervangend vervoer, pechhulp en snelle assistentie in geval u betrokken raakt bij een ongeluk.

Zoals bij alle belangrijke beslissingen loont het de moeite om u uitgebreid te laten informeren, voordat u een verzekering afsluit.
Bepaal daarom vooraf welke extra’s die worden aangeboden, het best aan uw wensen voldoen.

De mini-omnium voorziet in een goede dekking voor alle schade, met uitzondering van uw eigen schade. Maar door middel van aanvullende verzekeringen kunt u deze dekking uitbreiden.

Bron: https://www.autocrossmagazine.nl/

(642)

The following two tabs change content below.

dakairo

Laatste berichten van dakairo (toon alles)