Bestrijding van zilvervisjes

Elk huis in Nederland heeft wel last van zilvervisjes. Je kunt zilvervisjes bestrijden.  Zilvervisjes houden van zetmeel en koolhydraten, daarom zou je ’s nachts op plekken waar zilvervisjes veel voorkomen een halve aardappel  kunnen neerleggen in een plastic zakje, de zilvervisjes houden hier van en komen daarom automatisch op de aardappel af.

Je kan de zilvervisjes ook tegen gaan doormiddel van chemische bestrijding. Alle chemische middelen die in huis gebruikt mogen worden werken niet langer dan 4 tot 8 weken. Het nadeel is daardoor dat zilvervisjes soms wel 3 maanden op hun plek kunnen blijven zitten daardoor moet je de chemische middelen altijd twee keer gebruiken, om er voor te zorgen dat het zilvervisje echt dood gaat. Als het aantal zilvervisjes niet verminderd of juist groter wordt kun je natuurlijk altijd een professioneel bestrijdings bedrijf in huren. Zo weet je zeker dat alle zilvervisjes weg zijn. Als je het namelijk zelf doet is de kans er dat je verschillende plekjes of holletjes overslaat.

Er zijn ook vriendelijkere manieren, zilvervisjes blijven namelijk plakken aan een lijntje honing, als je dus een papiertje met een lijntje honing neerlegt op plaatsen waar de zilvervisjes vaak voorkomen kan je ze dus al vangen. Ook is het belangrijk om regelmatig je huis goed te laten luchten, zo zorg je ervoor dat de luchtvochtigheid daalt. En dat vinden de zilvervisjes niet lekker.

(477)

The following two tabs change content below.

perry100

Laatste berichten van perry100 (toon alles)