5 tips voor gezond eten.

  1. Ontbijten. Het ontbijt wordt niet voor niets de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd. Sla het ontbijt niet over. Door te ontbijten krijgt u meteen de brandstof voor de gehele dag binnen en bent u minder geneigd ongezonde tussendoortjes gedurende de dag te nemen. Ontbijt gezond met zuivel, volkoren producten en fruit.
  2. Eet groente en fruit. De aanbevolen hoeveelheid groente en fruit bedraagt 300 gr groente en 2 a 3 stukken fruit per dag. Indien u groente kookt, kook deze dan niet te lang zodat de vitamines behouden blijven. Voor zowel groente als fruit geldt het principe, hoe meer kleur, hoe meer vitamines.
  3. Eet gevarieerd. Door gevarieerd te eten krijgt u alle benodigde voedingsstoffen binnen. Door een eenzijdig dieet krijgt u niet alle voedingsstoffen binnen die u nodig heeft. Hulpmiddel bij een gevarieerd dieet is de schijf van 5, dit betekent dat u iedere dag een keuze maakt uit de verschillende voedingsgroepen u kunt eens een kijkje nemen op www.gezonderecepten.com voor gezonde recepten.
  4. Drink voldoende. De gemiddelde hoeveelheid vocht die men dagelijks nodig heeft is 1,5 liter per dag. Dit is onder andere essentieel voor een goede werking van de darmen en het spijsverteringssysteem. Vooral water is gezond. Beperk gebruik van alcoholische dranken, zij bevatten ook veel calorieën wat invloed heeft op uw gewicht. Beperk ook het gebruik van suikerhoudende frisdranken en suiker in uw koffie of thee.
  5. Eet onverzadigde vetten. Vermijd het gebruiken van teveel verzadigde vetten, zij zorgen voor een verhoging van het cholesterolgehalte in het bloed. Verzadigde vetten zijn vooral dierlijke vetten. Onverzadigde vetten zitten onder andere in olijfolie, sladressing, vis en noten. Onverzadigde vetten verkleinen de kans op hart en vaatziekten aanzienlijk.

(478)

The following two tabs change content below.

vakantie

Laatste berichten van vakantie (toon alles)