ADHD is ook leuk!

Er word een hoop gesproken over ADHD, vaak op allerlei manieren in het nieuws en iedereen weet er wel iets van vanaf. Wat je echter niet vaak hoort dat er ook wel degelijk een hoop voordelen aan ADHD zitten. Laat ons je wat meer vertellen over deze ADHD voordelen. 1 van de grotere voordelen is misschien wel de hyperfocus.

Als een ADHD-er in de hyperfocus komt, gaat hij volledig op in het onderwerp of taak. Hij of zij is dan in staat om in een korte tijd zeer grote resultaten te boeken. Echter moet het onderwerp de ADHD-er wel genoeg prikkelen. Maar als dit zo is gaat de persoon met ADHD helemaal los en kan de persoon uren achter elkaar zeer geconcentreerd bezig zijn. Zo gefocust dat hij alles en iedereen om zich heen kan vergeten, ook de tijd word dan wel vergeten, dit kan ook als een nadeel van ADHD gezien worden…

Maar er zijn meer voordelen aan ADHD, je zult je niet gauw gaan vervelen met een ADHD-er in de buurt, door de hoge mate van impulsiviteit komt iemand met ADHD vaak in allerlei situaties terecht, ook dit heeft natuurlijk een keerzijde, maar over het algemeen kan het voor leuke avonturen zorgen! Combineer dit met een hoge mate van fantasie en het feest is compleet. Over het algemeen is een persoon met ADHD ook erg pragmatisch en veerkrachtig, wat geen slechte eigenschappen zijn. Omgaan met (acute) problemen is vaak ook een sterke kant van ADHD. Omdat de ADHD-er ook maar weinig omgevingsprikkels echt filtert, is ook het intuïtie en inlevingsvermogen er hoog, lichaamstaal word vaak goed opgemerkt, en omdat de laadjes in de hersenen snel open en dicht gaan, en verbanden snel gelegd worden  is er een sterk gevoel van intuïtie. Vaak kan de ADHD-er daar ook echt op vertrouwen.

Dit is nog maar een kleine selectie uit de voordelen van ADHD, er zijn er nog meer. Niet dat ADHD alleen maar leuk is, maar het is ook niet 1 grote bak van ellende!

 

(438)

The following two tabs change content below.

cyberchill

Laatste berichten van cyberchill (toon alles)