Afvallen met het eiwitdieet. Eenvoudig en lekker

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende diëten dat men door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom zal dit artikel meer inzicht geven over wat het eiwitdieet inhoudt. Het eiwitdieet is namelijk iets waar we al lang niet naar gekeken hebben. Er zitten namelijk drie zogeheten macrunutrienten in je voeding. Dit zijn koolhydraten, vetten en eiwitten. Hierbij heb je, zoals iedereen weet, goede en slechte koolhydraten, goede en slechte vetten. Maar men is over het algemeen niet op de hoogte van eiwitten.

Veel mensen weten dat als je teveel vet eet je dikker wordt. Ook weten veel mensen dat je te dik wordt van teveel koolhydraten. Maar wat gebeurd er als je teveel eiwitten eet? Of als je eiwitten eet in plaat van koolhydraten en vetten?

Want dat we minder koolhydraten en vetten moeten eten is wel leuk en aardig, maar wat moeten we dan wel eten? Je kunt moeilijk de hele dag honger hebben nietwaar?

Daar komen eiwitten om de hoek kijken. Eiwitten zijn de bouwstoffen van je lichaam. Deze eiwitten worden afgebroken in aminozuren. Deze aminozuren worden vervolgens weer opnieuw in elkaar gezet in verschillende eiwitketens. Deze eiwitketens worden vervolgens gebruikt om je spieren te herstellen, organen te herstellen en andere interne processen te bevorderen.

Je kunt eiwitten niet gebruiken als energie. Ook kun je ze niet opslaan als energie. Je kunt dus niet dik worden van eiwitten. Je lichaam gebruikt ze, of je gebruikt ze niet, dan worden ze weer uitgescheden.

Het mooie hiervan is dat je door middel van een eiwitdieet dus veel eiwitten binnen krijgt. Ten eerste is het gezond voor je lichaam en ten tweede kun je iets eten als je honger hebt zonder je druk te maken of  je aankomt of niet. Van eiwitten wordt je niet dik en hebben een goede werking op het lichaam.

Je kunt extra eiwitten binnenkrijgen door mager vlees, noten of peulvruchten te eten. Denk hierbij aan kip, kalkoen, rund, cashews en andere noten en zaden en peulvruchten. Hier zitten veel eiwitten in. Vaak komen deze eiwitten wel voor in combinatie met koolhydraten of vetten. Let hier dus op!

Wil je een eiwitdieet beginnen met minder vetten en koolhydraten. Neem dan eens een kijkje bij de verschillende soorten eiwitshakes. Eiwitshakes zijn milkshakes op basis van eiwitten. Deze eiwitshakes bevatten nauwelijk koolhydraten en vetten waardoor je er niet dik van wordt. Je kunt mooi je honger stillen en tegelijkertijd afvallen. De makklijkste manier van afvallen dus eigenlijk! En de eiwitshakes zijn nog lekker ook!

Er zijn verschillende webshops waar je makkelijk en eenvoudig online eiwitshakes kunt bestellen. Maar let op, ze hebben vaak wekelijkse aanbiedingen. Neem dus even een kijkje bij een eiwitshakes vergelijker om de verschillende aanbiedingen te vergelijken.

(610)

The following two tabs change content below.

PeterCouw

Laatste berichten van PeterCouw (toon alles)