Sokken voor kinderen met autisme

Autisme
Iedereen krijgt dagelijks heel veel prikkels binnen via de zintuigen. Dit kan door tast, geluid, geur, smaak en nog veel meer. Sommige mensen ervaren deze prikkels sterker dan anderen. Deze mensen kunnen heftig reageren op (onschuldige) prikkels. Voor kinderen met autisme zijn kleine irritatie vaak al ondraaglijk, dit komt omdat kinderen met autisme last hebben van sensorische overgevoeligheid. Dit versterkt de prikkel van een naadje of oneffenheid op je teen enorm en wees nou eerlijk, niemand is fan van een sok die niet lekker zit. Maar waar dit voor velen een irritatie factor is, is dit voor kinderen en mensen met sensorische overgevoeligheid veel meer dan gewoon een irritatie factor.

Naadloze sokken
Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om naadloze sokken te kopen. Doordat de sokken vanuit de teen uit een stuk zijn vervaardigd, hebben overgevoelige kinderen geen hinder van naden en oneffenheden in hun sokken. Het is duidelijk dat sokken steeds meer een rol gaan spelen als echt mode artikel. Sokken worden een accessoire die je niet meer kunt missen in je kledingkast. Er zijn verschillende grote merken ontstaan de afgelopen jaren, zoals Happy Socks en Alfredo Gonzales. Maar geen van deze sokken passen echt in het plaatje van een kind met sensorische overgevoeligheid.

Winkelketen Shoeby Fashion past met haar sokkenmerk 60 degrees wel perfect in het plaatje van de hedendaagse persoon met deze aandoening. Het merk van deze winkelketen met meer dan 200 winkels door heel Nederland en verschillende in België maakt herensokken en damessokken met leuke, hippe en trendy prints. Naast het feit dat de sokken van 60 degrees goed meegaan in de mode en zeer betaalbaar zijn (€4,95 voor 2 paar) zijn deze sokken ook naadloos! Naast de trendy sokken heeft het merk ook effe sokken en enkelsokken, ook allemaal naadloos. De kwaliteit van de sokken is ook prima, de sokken kunnen namelijk zonder moeite de droger in. 60 Degrees sokken worden allemaal voorgewassen dus er zit een minimaal krimppercentage in de sokken.

 

 

 

 

 

 

 

 

(775)

The following two tabs change content below.

123warenhuizen.nl

Laatste berichten van 123warenhuizen.nl (toon alles)