Spatader behandeling

Per persoon verschilt de ernst van spataderen. Ook verschilt de aanwezigheid en de eventuele klachten. Sommige mensen kunnen leven met het feit, dat ze spataders hebben. Andere mensen hebben er erg veel last van en vinden het een onprettig gezicht. In de meeste gevallen hoeft er eigenlijk niets gedaan te worden aan spataders.

Behandelen
Wanneer iemand heel veel last heeft van zijn/haar spataderen, doormiddel van pijn en/of ongemak zal er een behandeling gestart worden door een arts. Ook wanneer iemand er veel ongemak aan heeft qua uiterlijk, zal de arts een behandeling starten. De spatader behandeling die gedaan wordt, verschilt per persoon. Daarom zal er voor sommige mensen een extra onderzoek gestart worden, om zo te kijken wat de beste behandeling is om van de spataders af te komen.

De volgende 4 behandelingen kunnen gedaan worden, bij het verwijderen van spataders: dichtspuiten, operatie, lasertherapie en magnetronmethode.

Dichtspuiten
Wanneer je last hebt van kleine en middelgrote spataders, wordt er gebruikt gemaakt van deze manier. Met een speciale soort lijm wordt je spatader afgesloten, je lichaam ruimt de ader zelf op.

Operatie
Wanneer je last hebt van grote spataderen wordt deze manier toegepast. De ader wordt dan geheel verwijder en dit gebeurt meestal onder gehele narcose.

Lasertherapie
Dit is de nieuwste methode voor het verwijderen van spataders. De spatader wordt dicht gelaserd. Dit is een kleine behandeling en er ontstaan bijna geen littekens. Tijdens deze behandeling wordt je wel plaatselijk verdoofd.

Magnetronmethode
Bij deze methode wordt doormiddel van verhitting de spatader dicht gemaakt.

Na alle behandelingen wordt je aangeraden om een drukverband en/of steunkous te dragen. De duur van het dragen verschilt per methode. Alle behandelingen zijn even goed, maar het wil niet zeggen dat je nooit meer last krijgt van spataderen.

(532)

The following two tabs change content below.

jennab

Laatste berichten van jennab (toon alles)