Gezichtsverzorging voor een gezonde huid

Het klinkt heel logisch, gezichtsverzorging voor een gezonde huid, maar is het dat ook altijd? Vroeger beschikte de consument over het algemeen niet over veel productinformatie, maar onder andere dankzij het internet weten we tegenwoordig veel meer over wat er wel of niet in cosmetica zoals bijvoorbeeld gezichtsverzorging moet zitten. De reclamekreet ‘bevat retinol’ is gelukkig voor de meeste vrouwen niet meer voldoende om zonder meer een blind vertrouwen te wekken.

Het is zeer belangrijk om te weten welke stoffen er in je gezichtsverzorging zitten, want je wilt natuurlijk wel dat het product echt iets voor je huid doet. Zo willen we bijvoorbeeld allemaal een normale huid mooi houden, de talgproductie bij een vette huid reguleren, de droge huid willen we juist extra hydrateren en voeden en in alle gevallen willen we natuurlijk dat onze huid er mooier uitziet, glad en soepel aanvoelt en later geen rimpeltjes krijgt!

Gezichtsverzorging dat zoveel mogelijk natuurlijke biologische ingrediënten bevat, is de meest effectieve cosmetica voor je gezicht. Dat komt doordat de biologische ingrediënten de meest krachtige bioactieve bevatten die op de aarde voorkomen. En omdat je huid een orgaan is, neemt het juist deze krachtige bioactieve stoffen het beste op. Denk maar aan voeding: Je lichaam neemt de gezonde stoffen uit natuurlijke voeding het beste op, terwijl synthetische voeding niet gezond is voor je lichaam. Zo werkt het dus ook met je huid.

Behalve wat er wél in je gezichtsverzorging zit, is het minstens zo belangrijk wat er níet in zit!

Bekende irriterende stoffen zoals synthetische conserveringsmiddelen, kleur- en geurstoffen, maar ook natuurlijke reinigers zoals SLS (in reinigingsproducten) zijn bijzonder agressief voor de huid en zorgen ervoor dat deze uitdroogt, beschadigt en voortijdig veroudert. Als gevolg hiervan ontstaan in de loop der jaren de huidaandoeningen rosacea (chronische rode vlekken in het gezicht), pigmentvlekken, allergieën of een voortijdig rimpelige huid. Deze negatieve effecten worden nog verergerd wanneer de huid aan zonlicht wordt blootgesteld.

Wat je ook beslist in gezichtsverzorging moet vermijden, zijn synthetische stoffen zoals vaseline. Een product dat vaseline bevat, sluit de porieën af waardoor de huid niet meer kan ademen. En dat is niet goed voor je huid, omdat je huid zuurstof nodig heeft om gezond te blijven. Daarnaast werkt het afsluiten van de porieën het ontstaan van meeëters in de hand en ook dat is absoluut niet wat je met je gezichtsverzorging wilt bereiken.

De beste gezichtsverzorging bevat dus liefst zoveel mogelijk gezonde natuurlijke ingrediënten en géén bekende irriterende stoffen zoals bijvoorbeeld parfum.

Dé online speciaalzaak voor zulke gezichtsverzorging is MILD cosmetics, waar je een ongelooflijk goed assortiment gezichtsverzorging vindt voor elk huidtype.

En heb je vragen, dan kun je bij MILD cosmetics terecht voor een eerlijk en deskundig advies.

(439)

The following two tabs change content below.

Sylvie van der Water

Huidspecialist

Laatste berichten van Sylvie van der Water (toon alles)