Oorzaak kalknagels

Bijna een kwart van de Nederlandse bevolking komt vroeg of laat wel eens in aanmerking met kalknagels. Gelukkig is deze kwaal vrij onschuldig waardoor er bijna tot geen complicaties optreden. Kalknagels worden voornamelijk veroorzaakt door een voetschimmel die de nagel en huid binnen kan dringen. Wanneer deze voetschimmel is binnengedrongen, noemt men het zwemmerseczeem. Pas wanneer de voetschimmel de nagel binnentreedt kan er een kalknagel ontstaan.  omdat deze nagel geen complicaties met zich mee brengt hoeft het niet behandeld te worden. Kalknagels is een aandoening die je ontsierd. Gelukkig zijn er manieren om een kalknagels te behandelen.

Bijna ieder mens beschikt wel over een schimmel, deze schimmel wordt bij aanrakingen voortdurend overgedragen. Deze overdraaging kan tussen mensen gebeuren, maar ook tussen mens en dier en mens en omgeving. Kalknagels ontstaan door de schimmel uit de groep dermathophyten. Bij deze schimmelsoort komen de schimmels voornamelijk voor in openbare ruimtes waar met blote voeten gelopen wordt. Voorbeelden hiervan zijn de sauna, het zwembad en de douche. Wanneer je als persoon in aanmerking bent gekomen met de schimmel, hoeft er niet meteen een besmetting te ontstaan. Wanneer je je voeten naar de besmetting goed reinigt en afdroogt kan de schimmel zich niet ontwikkelen waardoor je geen voetschimmel of kalknagel kunt oplopen.

Risicofactoren

Er zijn wel een aantal risicofactoren op het gebied van kalknagels. Hierdoor kan de kans op voetschimmel en kalknagels groter worden, hierbij kun je denken aan:

–          Een verlaagde weerstand, dit kan komen door ouderdom of ziekte.

–          Beschadigde nagels, dit kan gebeuren doordat je te kleine schoenen draagt.

–          Ziektes zoals: suikerziekte, kanker of AIDS.

(999)

The following two tabs change content below.

groenp

Laatste berichten van groenp (toon alles)