Zoekmachine optimalisatie: waar moet u op letten en wat kan het voor u betekenen?

Gepubliceerd: 28 februari 2013 14:55 door K. Pagie FlexiMedia webdesign

Zoekmachine optimalisatie transformeert het online landschap en het idee erachter verandert in razend tempo mee. Voor de leek op gebied van web beheer wordt het steeds lastiger bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Waar je voorheen de zoekmachines kon beïnvloeden door slimme trucs uit te halen, ligt de focus van de zoekmachines nu steeds meer bij de behoeften van de bezoeker. De belangrijke vraag is tegenwoordig: ‘Hoe kan uw website de bezoeker verder helpen?’

Relevante content

Het eerste en belangrijkste aspect waar u tegenwoordig aan moet denken bij de zoekmachine optimalisatie is relevante content. Zet de bezoeker van uw website op de eerste plaats. Is uw content goed toegankelijk voor de bezoeker, dan zal deze ook goed scoren bij de zoekmachines. Zorg er voor dat de informatie op uw website duidelijk is en aansluit bij de behoefte van uw bezoeker. Een goed ontworpen website is erg belangrijk, niet alleen op het gebied van webdesign. Denk bij het design van uw website ook aan de zoekmachine optimalisatie, genoeg ruimte voor tekstvakken, een heldere lay-out is ook belangrijk. Laat daarnaast de relevante zoekwoorden op een natuurlijke manier terug komen op uw pagina´s. Relevante content op uw webpagina´s helpt niet alleen uw bezoekers de informatie te vinden die zij nodig hebben, het lijdt  ook tot meer leads en conversies.

Focus

Leg de focus op relevante zoekwoorden voor uw website en bepaal per pagina welke zoekwoorden hier bij passen. Er zijn veel toepassingen op het internet om u te helpen de juiste zoekwoorden te vinden voor uw website, beperk u tot 3/4 belangrijke zoektermen die van toepassing zijn op uw pagina.  Het is belangrijk om te begrijpen hoe deze zoekwoorden voor uw website werken, welke je moet kiezen en hoe laat je deze zoekwoorden het beste naar voren komen op uw pagina.  Met de juiste zoekwoorden voor uw pagina verhoogt u uw zichtbaarheid op het internet en trekt u meer gerichte bezoekers.

Social media

Tegenwoordig hechten alle grote zoekmachines veel waarde aan uw aanwezigheid op de verschillende socialmedia platformen. Google´s algoritme houdt rekening met uw activiteiten op de social media kanalen. Uw ranking binnen de zoekmachines zal verbeteren als u een sterke online identiteit heeft, dit kunt u onder andere bereiken met een sterk social media profiel voor uw bedrijf.

Om af te sluiten is het erg belangrijk om de veranderingen op het gebied van zoekmachine optimalisatie goed in de gaten te houden. Maar blijf uw bezoekers centraal stellen en u zult beloond worden.

(668)

The following two tabs change content below.

FlexiMedia