Friesland blog – JJ Kortlevers

Naast bekende nieuwswebsites van Nu.nl en Nos.nl is er nu ook website speciaal gericht op Friesland: JJ-Kortlevers.nl. De website wordt beheerd door JJ Kortlevers zelf en deels door het gebruik van een RSS-feed. Het doel van de website is om het lokale nieuws van Friesland overzichtelijk te maken. De nieuwsberichten variëren van serieuze en politieke tot  grappige en bijzondere berichten.

De website publiceert naast lokaal nieuws ook gewoon leuke feitjes uit de regio. Het is mogelijk om zelf nieuws op te sturen. Dus stel dat er een leuke actie is bij u in de straat of compleet iets anders: uw hond is weggelopen!? Stuur het op en het zal ongetwijfeld gelezen worden. De website is opgericht op 15 oktober door vijf bevriende jongens uit Friesland die kennis wilden maken met het fenomeen ‘bloggen’. De website ging online onder de naam van een van de jongens: JJ Kortlevers.

De vijf jongens zijn allemaal geboren en getogen in Friesland en vonden dat er naast het landelijke, vaak misleidende en nutteloze, nieuws meer aandacht aan het lokale nieuws besteed moest worden. ‘Het is voor de buurtbewoners toch veel interessanter om te lezen als er een bandje komt spelen op de lokale Brink dan dat er een kat uit een boom gered moet worden in een dorpje dichtbij Den Haag’ zegt JJ Kortlevers. Het nieuws op de website hoeft niet altijd echt nieuws te zijn. Een berichtje over een gewonnen voetbalwedstrijd van de lokale voetbalvereniging vinden veel buurtbewoners ook erg leuk om te lezen.

JJ-Kortlevers.nl is ontstaan uit een doorgeslagen hobby. JJ Kortlevers en zijn vrienden organiseerden vaak evenementen in hun eigen dorp maar merkten op dat hier weinig respons op kwam, puur omdat het gewoon geen aandacht kreeg en mensen er dus niet van af wisten. Om deze evenementen meer aandacht te geven gingen ze langs de deuren en zelf posters maken. Ze merkten dat dit ervoor zorgde dat er meer aandacht kwam voor de evenementen. Om het nog groter te maken hebben ze de website gestart. Ze zien wel waar het schip strand.

(755)

The following two tabs change content below.

jjkortlevers

Laatste berichten van jjkortlevers (toon alles)