Een gouden grafkist, wie zou dat doen?

Een gouden doodskist, wie zou dat doen?

Een gouden doodskist bestaat al eeuwen. Keizer Karel de Grote werd dertien honderd jaar geleden al in een gouden kist begraven. Daarvoor werd de Egyptische Farao Toetanchamon begraven in een gouden sarcofaag. Deze massief gouden sarcofaag werd toen weer in een met bladgoud ingelegde houten kist gelegd en zo ging de Farao zijn beroemde Egyptische graf in totdat de Britse Archeoloog het graf ontdekte in 1922. De popster Michael Jackson is een aantal jaren geleden ook in een gouden kist begraven. Er zijn heel wat beroemde en minder beroemde vermogende mensen die begraven willen worden in een gouden kist. De redenen kunnen uiteenlopen van hun pracht en praal willen laten zien maar ook als een mooie afsluiting van een indrukwekkend leven.

De kosten van een gouden kist en een begrafenis

Een grafkist van goud is opgebouwd uit hout of brons met een laag goud. De techniek van het vergulden van de kist met een dikke laag goud werd afgekeken van de Egyptenaren. De Egyptenaren ontdekten hoe ze houten kunstwerken konden bedekken met twee lagen goud. In totaal kan een gouden kist 24-karaats goud bevatten. De kist kan aan de binnenkant bekleed zijn met fluweel. Meestal zijn deze doodskisten lucht- en lichtdicht zodat het lichaam niet gebalsemd hoeft te worden maar het kan wel. Zo kan het lichaam langer bewaard worden. Een dure gouden kist is niet voor iedereen weggelegd. Men kan met een lager budget de voorkeur geven aan wat meer bloemstukken op de kist of een uitgebreide koffietafel voor de nabestaanden na de crematie.

Een gouden grafkist of een mooie grafsteen

Het maakt niet welke kist er gekozen wordt voor de overledene bij een uitvaart. Het kan een sobere crematie zijn met een wilgentenen kist of een uitbundige begrafenis met een kist van eikenhout. Het hangt af van de wens van de overledene en de wens van de nabestaanden of men de kist belangrijk vindt of de uiteindelijke grafsteen op het graf. Al deze keuzes zijn zeer persoonlijk en bepalen de sfeer van de uiteindelijke uitvaart.

(804)

The following two tabs change content below.

loggie

Laatste berichten van loggie (toon alles)