Ben jij die bescheiden persoon die zichzelf op de achtergrond schuift?

Sta jij ook wel eens met je mond vol tanden en durf je niets meer uit te spreken? Je hebt op je werk een gesprek of tussentijdse evaluatiegesprek met je leidinggevende. Hij zou graag willen dat je wat meer zegt wat je denkt en zelfverzekerder wordt. Probeer wat minder volgzaam te zijn en stel kritische vragen op het moment dat het wordt gevraagd in een bepaalde situatie. Hij wil dat jij je assertief gaat gedragen.

Wat is assertiviteit nu eigenlijk?

Het durven opkomen voor jezelf en aan iedereen duidelijk je grenzen aangeven. Daarnaast zou je anderen van tijd tot tijd ook kunnen aanspreken op hun buitensporige gedrag. Assertiviteit is feitelijk zelfverzekerd zijn en durven uitstralen dat jij bepaalt wat er gebeurt. Je hoeft het niet altijd eens te zijn met wat een andere zegt. Het is niet de bedoeling dat je continue met iedereen in de clinch ligt, maar het geven van wat tegengas is soms op zijn plaats en lucht ook op. Het betekent ook niet dat je direct een grote mond hoeft op te zetten en daardoor het risico loopt dat je anderen kwetst.

Verandering!

Je bent niet van de ene dag op de andere assertief. Wanneer jij jezelf wilt veranderen op dit gebied, dan moet je bij sommige zaken wel even stil blijven staan. Blijf ik die meeloper die niets durft te zeggen of zeg ik NEE. Vraag Coach Amsterdam om hulp en je zult zien dat je hierdoor minder stressvol door het leven gaat!

(1314)

The following two tabs change content below.

redacteur