Soorten Motivatiebrief Voorbeelden

Om een goede motivatiebrief te schrijven, is het belangrijk om te weten op wie u de brief moet richten. Als het een bijbaan is dan schrijft u de brief op een andere manier dan als het een belangrijke baan is bij bijvoorbeeld een advocatenkantoor. U kunt een motivatiebrief voorbeeld gebruiken om de toon aan te geven die u kunt gebruiken om de brief te schrijven. Een voorbeeld is vaak echter niet genoeg. Er zijn verschillende soorten brieven die niet allemaal in een motivatiebrief voorbeeld terug te vinden zijn.

Maar welke soorten bestaan er dan? De meest gebruikte brief, ook in voorbeelden, is de gerichte motivatiebrief. In deze brief schrijft u gericht naar een bepaald bedrijf. U heeft dan bijvoorbeeld een vacature in de krant zien staan of deze op internet gevonden. U solliciteert gericht naar een functie binnen het desbetreffende bedrijf. U gaat in de motivatiebrief specifiek in op de eisen van het bedrijf. Dit soort vindt u vaak in de voorbeelden van motivatiebrieven.

Een ander soort brief is de open motivatiebrief. Deze motivatie verstuurt u als u een open sollicitatie wilt doen. Dit houdt in dat u solliciteert op een bedrijf in plaats van een functie. U geeft hierbij, net als in de gerichte motivatiebrief, aan welke kwaliteiten u bezit en u beschrijft waarom u een toevoeging zou zijn op het bedrijf. Het is zelfs mogelijk om een open brief te verzenden als het bedrijf geen vacatures heeft. U geeft op deze manier aan dat u geïnteresseerd bent in het bedrijf. Als er dan wel een vacature vrij komt, dan maakt u een goede kans op de functie. U kunt ook van deze motivatiebrief verschillende voorbeelden vinden.

(1603)

The following two tabs change content below.

wvanl

Laatste berichten van wvanl (toon alles)