F1 Seizoen komt eraan

Vanaf 17 maart start het Formule 1 Seizoen weer. In Australië zal in Melbourne de eerste Grandprix gereden worden. Dit jaar rijdt er weer een Nederlander mee Giedo van der Garde. In het team Caterham zal hij samen met Charles Pic proberen meer punten te halen voor het team dan vorig jaar.


Giedo van der Garde tekende dit jaar een contract bij caterham. Vorig jaar reed hij als testrijder bij het team. Giedo is de eerste Nederlander sinds 2007 die weer in de Formule 1 klasse gaat rijden.

Op 17 maart zal hij in de Grandprix van Melbourne zijn debuut maken. In 2008 werd Van der Garde wereldkampioen in de worldseries voor Renault.  Tegen GPupdate vertelde Giedo dat hij niet bang is om achteraan te eindigen. Hij wil dit jaar graag 1 punt pakken voor zijn team, wat gelijk staat aan het winnen van een race.

De grootste concurent van het team Caterham is het Marussia Team. Tijdens de test dagen eindigde Caterham 5 keer boven Marussia in de tijdenlijst.

In de laatste testdag op het circuit van Barcelona  kon Giedo zonder problemen makkelijk 126 ronden te rijden in zijn Caterham CT03. De Grandprix van Australië zal bij RTL7 weer live uitgezonden worden. Wij van Formule 1 live zullen de Nederlander op de voet volgen.

(451)

The following two tabs change content below.

eriklukas

Laatste berichten van eriklukas (toon alles)