WK darts 2015, Michael van Gerwen titel verdediger

Michael van Gerwen begint op donderdag 18 december als titelverdediger aan het WK Darts 2015. De 25-jarige Brabander komt op deze openingsdag meteen in actie, hij speelt tegen Joe Cullen. Het WK Darts bij de Professional Darts Corporation duurt tot en met zondag 4 januari 2015.

Net als op alle Major-toernooien van de PDC behoort ‘Mighty Mike’ ook op dit toernooi tot een van de topfavorieten. Dit jaar was hij al de sterkste op de World Grand Prix en European Championships. De andere grote toernooien werden gewonnen door Raymond van Barneveld, James Wade, Phil Taylor en Gary Anderson.

Diezelfde Taylor en Anderson lijken ook de twee grootste concurrenten voor Van Gerwen in de race om het wereldkampioenschap. Voor de uiteindelijke winnaar ligt begin januari een cheque klaar met 250.000 pond, terwijl de runner-up 120.000 pond in ontvangst mag nemen. De totale prijzenpot bedraagt 1.250.000 pond, een nieuw record.

Naast Van Gerwen en Van Barneveld doen er nog zes andere Nederlandse darters mee: Benito van de Pas, Vincent van der Voort, Jelle Klaase, Christian Kist, Jermaine Wattimena en Ryan de Vreede de overige zes Nederlandse deelnemers aan het WK Darts 2015. Voor De Vreede komt de deelname als een verrassing aangezien hij zich aanvankelijk niet had gekwalificeerd. Maar door de schorsing van Richie Burnett kwam er op het allerlaatste moment toch nog een plaats vrij voor onze landgenoot.

Natuurlijk zal rtl7 weer het hele toernooi live uitzenden. Aansluitend op dit toernooi is het volgende grote toernooi aan de beurt, het Lakesidedarts dart toernooi. Dit toernooi wordt georganiseerd door de BDO. De belangrijkste spelers uit nederland zijn: Wesley Harms en Cristian Kist. Er doen ook een aantal grote darters mee uit Engeland zoals, Martin Adams, Scott Waites en Tony O’Shea. Het Lakeside darts toernooi begint op 3 januari 2015 en zal duren tot en met 11 januari 2015. Blijf op de hoogte van al het dartnieuws op bet.nl

 

(488)

The following two tabs change content below.

erikrob

Laatste berichten van erikrob (toon alles)