Zijn sloten echt zo te kraken als in films?

Hollywood vindt het helemaal geweldig je ziet het terug in veel films en videogames. Maar het bestaat in het echt ook het heet lockpicking en iedereen kan het leren. In de films en videogames is het misschien een beetje overdreven maar het kan echt. In tegenstelling tot wat veel mensen denken wordt lockpicking niet vaak voor criminaliteit gebruikt. Het is namelijk niet zo snel en niet de makkelijkste manier om sloten snel open te krijgen.

Lockpickers doen het vaak meer voor de kick, om een systeem te verslaan wat er juist voor is ontworpen om dat te voorkomen. Sloten zijn ontworpen om ongeautoriseerd toegang niet toe te laten en dit is precies wat lockpickers proberen te bereiken. Niet omdat ze criminele intenties hebben maar om het te kunnen en om te kijken hoe goed ze zijn. Er zijn internationaal duizenden lockpickers die vaak samenkomen om informatie uit te wisselen en wedstrijden te houden. Bij deze wedstrijden gebruiken ze verschillende technieken en kijken ze wie het snelst een slot kan openen met deze technieken. Ze gebruiken hierbij allerlei vreemde gereedschappen en ontleden allerlei verschillende soorten sloten. De nieuwe ontdekkingen delen zij met elkaar. Sloten fabrikanten maken hier vaak gebruik van en vragen advies aan deze experts op het gebied van beveiliging.

Het is jammer dat lockpickers vaak worden verward met criminelen omdat ze juist ongelooflijk gepassioneerd over hun vak zijn. Het kost namelijk veel geduld en doorzettingsvermogen om goed deze technieken te kunnen toepassen. Voor hun is het vergelijkbaar met puzzelen alleen dan een tikje spannender. Ook veiligheids bedrijven maken vaak gebruik van de diensten van een lockpickers om op de hoogte blijven van de nieuwste technieken en zwaktes. Ze helpen om beveiliging steeds beter te maken en dit constant te testen.

Sloten zijn tegenwoordig overal om ons heen zijn een deel van onze maatschappij. Zonder sloten zou de maatschappij niet zou kunnen functioneren als dat hij nu doet. We vertrouwen elke dag op ze wanneer we naar ons werk gaan of wanneer we ’s nachts in slaap vallen.

(274)

The following two tabs change content below.

Luke van Geerenstein

Laatste berichten van Luke van Geerenstein (toon alles)