Algemene informatie over Italië

Italië is een mediterraan land, gelegen in het zuiden van Europa. De westkust is gelegen aan de Middellandse Zee en de oostkust is gelegen aan de Adriatische Zee. Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië vormen de noordelijke grens van Italië. Het hoogste punt van Italië is de Monte Bianco met haar 4748 meter. Het vaste land van Italië is een schiereiland en Italië omvat ook twee grote eilanden; Sicilië en Sardinië.

Het klimaat in Italië

Italië heeft een overwegend mediterraan klimaat met een kouder klimaat in de bergen in het noorden van het land. Het land kent een droger klimaat in het zuiden. De Italiaanse kusten zijn vrijwel het gehele jaar aangenaam, hoewel het zwemmen toch wordt beperkt tot de zomermaanden. Met de auto naar Italië kunt u dan ook het beste in de zomermaanden, aangezien de temperaturen en omstandigheden dan het meest aangenaam zijn. In de zomer kan het bijzonder warm zijn in Italië, waardoor het toerisme dan ook zijn absolute hoogtepunt kent. In de vroege herfst is het ook uitermate aangenaam.

Regio’s in Italië

Italië is verdeeld in 20 verschillende regio’s, waarvan 18 op het vaste land en twee eilanden; Sardinië en Sicilië. Hoewel alle regio’s Italiaans zijn, heeft iedere regio nog steeds zijn eigen gebruiken en tradities. Er zijn in Italië vele regio specialiteiten als het gaat om gerechten en eten. Dit is één van de vele aspecten, welke Italië een bijzonder land maakt.

Vervoer in Italië

Italië kent een uitgebreid treinnetwerk en reizen per trein in Italië is ook vrij goedkoop en bijzonder efficiënt. Daarnaast kent Italië een zeer goed busnetwerk, waardoor vrijwel ieder dorp of iedere stad prima te bereiken is per openbaar vervoer. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een auto te huren, wat niet duur hoeft te zijn. De twee grote luchthavens in Italië bevinden zicht in Rome en Milaan. Voor de interne en Europese vluchten zijn er vele andere luchthavens in Italië.

(589)

The following two tabs change content below.

RBOnline

Laatste berichten van RBOnline (toon alles)