Cultuurvakantie in Varna Bulgarije

De stad Varna biedt u de mogelijkheid om een heerlijke cultuurvakantie te plannen. De stad in Bulgarije heeft een rijke historie, die terug gaat tot in 6 eeuwen voor Christus. In die tijd noemde men de stad Odessus, al voerde de industrie ook toen al de boventoon. Varna in Bulgarije heeft nog een tijd lang ‘Stalin’ geheten, tussen 1949 en 1956. Stalin besloot daartoe vanwege zijn 70e verjaardag, die hij op die manier graag wilde vieren.

Meer dan 150 monumenten
In de stad Varna in Bulgarije kunt u tijdens uw cultuurvakantie een bezoek brengen aan meer dan 150 verschillende monumenten. U heeft er onder andere de mogelijkheid om een aantal mooie gebouwen te bezoeken. Daarnaast is het een uitstekend idee om op zoek te gaan naar de kathedraal gewijd aan Maria Onbevlekt Ontvangen. Het is een opvallende trekpleister, waar altijd veel toeristen te vinden zijn. Bovendien organiseert men in Varna Bulgarije sinds 1926 jaarlijks een muziekfestival. Het is een uitstekend idee om daar een bezoek aan te brengen, om de cultuur van de stad en het land als geheel beter te leren kennen.

Belangrijke havenstad
Daarnaast is Varna in Bulgarije een belangrijke havenstad. Het is de op twee na grootste stad van het land en zorgt er met de haven voor dat u een belangrijk deel van de cultuur kunt gaan ontdekken. Bovendien is Varna een studentenstad en een industriestad, waardoor er altijd wat te doen is en er veel gebeurt. Wilt u er een cultuurvakantie doorbrengen? Dan is het verstandig om de verschillende musea aan te doen. Probeer bovendien eens met studenten te spreken, aangezien zij op een prachtige manier over het verleden van Varna en Bulgarije als geheel kunnen vertellen.

Bezienswaardigheden
Uiteraard kunt u tijdens een cultuurvakantie in Varna diverse bezienswaardigheden aandoen. Wat dacht u bijvoorbeeld van het park, de Maritieme tuin van Varna? Daarnaast kunt u naar het Varna Museum van Moderne Geschiedenis en kunt u een bezoek brengen aan het ‘Stenen Woud’. Dit is een stuk land dat vol ligt met stenen pilaren, tot een hoogte van 12m. Het ligt op ongeveer 20km afstand van de stad. Volgens het verhaal was dit vroeger de bodem van de zee en liggen de stenen er al miljoenen jaren. Tegenwoordig gaan toeristen die een cultuurvakantie in Varna Bulgarije doorbrengen er graag naar toe op een kijkje te nemen.

(648)

The following two tabs change content below.

pvb1972

Laatste berichten van pvb1972 (toon alles)