Een rondreis Sri Lanka, wat moet je weten?

De laatste jaren krijgen steeds meer mensen de drang naar een vakantie die anders is dan anderen. De camping in Zuid-Frankrijk of het huisje in Spanje worden steeds vaker overgeslagen om een verre exotische bestemming te bezoeken. Sri Lanka is een land wat hierdoor steeds meer toeristen ontvangt die op zoek zijn naar avontuur, cultuur en natuur. De beste manier om deze zaken allemaal te ervaren is het maken van een rondreis Sri Lanka.

Praktische informatie

Voor veel mensen zijn rondreizen Sri Lanka een onvergetelijke en heerlijke ervaring. Er zijn echter een aantal praktische zaken en algemene tips die zeer handig zijn om voor vertrek al in ogenschouw te nemen.

Eten en drinken

Het eten tijdens uw rondreis Sri Lanka zal zeer divers zijn omdat de Sri Lankaanse keuken erg uitgebreid is. Toch bestaat de maaltijd bijna altijd voor een deel uit rijst. Ook zul je vaak curry’s tegenkomen gevuld met bijvoorbeeld vis, vlees en groenten. Deze gerechten zijn voor ons vaak redelijk pittig maar daarom zeker niet minder smaakvol. In de betere restaurants en hotels kun je ook gewoon ‘westerse’ gerechten bestellen. Denk eraan dat het kraanwater in Sri Lanka niet drinkbaar is en dat wanneer je mineraalwater koopt je er altijd zeker van moet zijn dat de fles nog dicht is. Alcohol is bijna overal verkrijgbaar en te consumeren, dit is alleen verboden op een bepaald aantal feestdagen.

Individuele rondreis of groepsreis Sri Lanka

Wat belangrijk is wanneer je een rondreis Sri Lanka gaat maken is dat je, je goed verdiept in het soort reis dat je wilt maken. Zo kun je een rondreis in groepsverband maken of besluiten om een individuele rondreis Sri Lanka te maken. Het voordeel van reizen in groepsverband is dat je de beschikking hebt over een lokale gids en het programma vaak zo is ingedeeld dat je alle hoogtepunten van het land kunt zien. Het nadeel hiervan is dat je vaak aan het programma van de reisaanbieder vast zit. Wanneer je een individuele rondreis maakt kun je zelf bepalen in welk tempo je reist, waar je verblijft en welke plekken je wilt bezoeken. Het nadeel hiervan is dat je mooie en belangrijke plekken kan missen en alle praktische zaken zelf moeten regelen in een ver land.

(615)

The following two tabs change content below.

brunopelle

Laatste berichten van brunopelle (toon alles)