Een weekend naar de Champagne streek

De Champagne streek klinkt ver weg maar eigenlijk is het redelijk dichtbij. Het ligt in het noorden van Frankrijk dus op een paar uur rijden ben je er.

De streek zelf is redelijk uitgestrekt maar alles is gecentreerd rond Reims en Epernay, de twee grootste steden in de regio.

Reims

Reims is de hoofdstad van de Champagne en is uiteraard bekend omwille van de vele grote champagnemerken maar in Reims staat ook een supergrote kathedraal! Het is in deze kathedraal dat de vroegere koningen van Frankrijk gekroond werden. Ook leuk om weten is, is dat de kathedraal is waar het meeste beelden opstaan. Zeker en vast bezoeken als je in Reims bent! Het is elke dag open en je kan er gratis binnen.

Voor de rest heb je in Reims nog enkele zeer bekende champagnehuizen zoals Pommery, Louis Roederer en Ruinart. Deze grote huizen zijn ideaal om een bezoek te brengen aan een kelder. Hun kelders zijn kilometers lang en liggen vol flessen champagne!

Epernay

Epernay is iets kleiner dan Reims maar is eigenlijk dé echte champagne hoofdstad. De reden hiervoor is dat de meeste kleine dorpjes waar ze champagne maken rond Epernay liggen. In het centrum heb je ook nog de wereldberoemde Avenue de Champagne. Op deze brede baan heb je verschillende super bekende huizen zoals Moët & Chandon, de Castellane en Mercier. Die laatste is een echte aanrader als je een grote kelder wil bezoeken. Je kan er door de lange gangen rijden met een elektrisch treintje en ondertussen krijg je uitleg over de dingen die je tegenkomt.

Champagne proeven

Een kelder bezoeken is mooi maar als je een weekend naar de streek van de champagne gaat is het natuurlijk ook de bedoeling van zoveel mogelijk champagne te proeven. Dit kan perfect bij de kleinere boeren in één van de vele tientallen dorpjes rond Epernay.

Het enige dat je hoeft te doen is op internet een paar boeren opzoeken en ze op voorhand verwittigen dat je langskomt. Ze laten je met plezier proeven van hun assortiment. Geloof me vrij, slechte champagne bestaat niet en op het einde van een middag proeven zal je in een bijzonder prettige stemming zijn!

Wil je meer info over champagne gaan proeven? Lees dan zeker mijn artikel met tips over de Champagnestreek eens.

 

 

(428)

The following two tabs change content below.

kristofluyten

Laatste berichten van kristofluyten (toon alles)