Verschillende vakantie accommodaties

Nederlanders zijn gek op vakantie. Ieder jaar gaat ongeveer 80% van de totale Nederlandse bevolking een paar weekjes uitwaaien in binnen- of buitenland. Hoewel veel mensen de vrijheid van een camping of de luxe van een vakantiehuis of villa prefereren, verblijft een groot deel van de vakantiegangers in een hotel. Gezien het aanbod aan hotels en de vaak scherpe prijzen is dit niet verrassend. Wanneer je een hotel boekt kun je natuurlijk kiezen uit alleen een overnachting, dit wordt logies genoemd. Daarnaast is het mogelijk om een overnachting inclusief ontbijt te pakken: logies en ontbijt. Een overnachting inclusief diner en ontbijt noemt men ook wel verzorging op basis van halfpension. Volpension betekent dan natuurlijk een overnachting met ontbijt, diner en lunch. Voor de echte luxepaardjes is er ten slotte nog de mogelijkheid om all-inclusive te boeken. In dat geval maak je gebruik van zowel ontbijt, lunch als avondeten en daarnaast zijn drankjes en andere hotelfaciliteiten vaak inclusief. Vooral in vakantieplaatsen waar veel toeristen komen is deze laatste vorm erg populair geworden. Mensen willen zich nergens meer druk om hoeven maken, geen ontbijt halen, lunch maken of avondeten koken, dat doet het hotel wel voor je.

Naast een hotel kun je ook een hostel, een motel of een Bed & Breakfast boeken. Vaak zijn deze accommodaties een stukje goedkoper dan een hotel. Een pension is ideaal voor bijvoorbeeld een relatief goedkope stedentrip. Vaak hoef je er alleen maar te slapen en na het ontbijt kun je weer verder met ken verkennen van de stad. Een motel bevindt zich langs de kant van de weg en is ideaal wanneer je op doorreis bent naar je definitieve vakantiebestemming. Vaak heeft een motel beperkte faciliteiten en daarom is dit soort accommodatie ook niet heel geschikt voor een verblijf van langer dan één nacht.

Uit onderzoek van Sanoma Digital is gebleken dat steeds meer mensen hun vakantie online boeken. Dik 70% van de geboekte vakanties wordt online geboekt. Gezien het gemak waarmee je tegenwoordig een hotel of een andere accommodatie kunt boeken is dit logisch. Daarnaast is het aanbod wereldwijd natuurlijk enorm en worden er vaak scherpe prijzen aangeboden. Het persoonlijk advies dat men je bij een reisbureau biedt, ontstaat nu doordat gasten complete recensies en beoordelingen achterlaten.

Heb jij je keuze voor de perfecte vakantiebestemming al gemaakt? Wil je graag een stedentrip maken naar een prachtige Europese (hoofd)stad? Of ga je dit jaar liever een paar weekjes naar de zon toe om lekker te ontspannen en tot rust te komen? Bij een gebrek aan inspiratie kun je altijd online het aanbod aan hotels bekijken, zowel in Nederland als daarbuiten. Daarnaast bekijk je de top 5 van hotels en lees je recensies van andere gasten. Succes en veel plezier met het boeken van je vakantie!

(546)

The following two tabs change content below.

hotelstartpagina

Laatste berichten van hotelstartpagina (toon alles)