Turkije grootste stijger in top 10 vakantiebestemmingen

Ondanks dat Nederlanders dit jaar minder en bovendien ook korter op vakantie gaan, zijn een aantal vakantielanden met grote stappen omhoog gegaan als vakantiebestemming. Populaire vakantiebestemmingen als Duitsland, Frankrijk en Spanje zijn ook in 2012 in de top 5 geëindigd van vakantiebestemmingen. Een vakantiebestemming welke sinds een aantal jaar grote sprongen maakt is het land Turkije. Turkije is namelijk als vakantiebestemming sinds een aantal jaren stevig genesteld in de top 5. Een decennia geleden was Turkije niet tot nauwelijks aanwezig in de top 10 met favoriete bestemmingen. Dat terwijl Turkije toch belangrijke vakantielanden als Groot-Brittannië, Griekenland en de Verenigde Staten achter zich laat.

Door de crisis en het lage consumentenvertrouwen is een betaalbare en zonzekere vakantiebestemming als Turkije de laatste jaren erg in trek. Net als bijvoorbeeld Spanje. Turkije kent een gigantische kustlijn waar met een groot aantal zondagen op jaarbasis niet alleen in de zomermaanden maar ook juist in het voorjaar en/of najaar daarvan kan worden genoten. Door de uitgestrekte kustlijn en het overweldigende aanbod aan accommodaties zijn prijzen van hotels en resorts bovendien extra scherp geprijsd. In de tijd waar we momenteel in leven bieden vakanties Turkije een geweldige prijs/kwaliteit verhouding.

Ten slotte profiteert een vakantieland als Turkije enorm van natte zomers en een matig voorjaar in eigen land. Aangezien we in Nederland geen garantie hebben op mooi weer in de zomer en al helemaal niet van een fijne temperatuur in het voorjaar, is Turkije het gehele jaar extra in trek. Turkije kan je als vakantieganger laten genieten van een luxe en comfort vakantie, maar dat wel tegen een betaalbare prijs. Voornamelijk de all-inclusive vakanties naar Turkije zijn daarbij meer dan ooit in trek onder Nederlandse vakantiegangers.

Vakantie Turkije zal naar verwachting steeds meer klimmen op de ladder van vakantiebestemmingen en bestaande grote landen wellicht uit de top 3 gaan verstoten. Door genoemde redenen is de stijging niet onverwachts en is het reikhalzend uitkijken naar de nieuw te publiceren top 10 lijst van vakantiebestemmingen.

(537)

The following two tabs change content below.

dennis36

Laatste berichten van dennis36 (toon alles)