Ondek de hoofdstad van Zuid Afrika

Pretoria is de hoofdstad van het Zuid Afrika, een feit waar veel mensen zich in vergissen. Vaak worden Johannesburg of Kaapstad gezien als de hoofdstad van het land. Dit is ook niet raar want deze steden zijn beide groter en hebben meer inwoners dan Pretoria. Toch is een bezoek aan de hoofdstad zeker de moeite waard wanneer je op vakantie Zuid Afrika gaat. In Pretoria kun je namelijk veel cultuur snuiven en het is een ideale tussenstop voor een rondreis Zuid Afrika.

Ontdek veelzijdig Pretoria

Pretoria heeft ongeveer driekwart miljoen inwoners. De stad ligt op een steenworp afstand van het enorme Johannesburg. Pretoria heeft een grote verscheidenheid aan bevolking en cultuur. Dit is juist waarom je een bezoek aan Pretoria niet mag overslaan tijdens je vakantie Zuid Afrika. Er wordt in Pretoria voornamelijk Zuid Afrikaans gesproken maar ook Engels en diverse dialecten worden gesproken. Wanneer je een rondreis Zuid Afrika maakt zal je merken dat Pretoria heel anders is dan andere Zuid Afrikaanse steden. Er is een brede keuze aan musea en monumenten om te bezoeken.

Bezienswaardigheden in Pretoria

Melrose Huis

Het Melrose Huis is een groot herenhuis wat je kunt bezoeken in Pretoria. Het gebouw heeft een echt Europese bouwstijl en is omgebouwd tot een museum. Dit museum is vooral gericht op architectuur en de geschiedenis van architectuur in Pretoria. Een bezoek aan dit museum is gratis en de moeite waard voor diegene die houden van klassieke architectuur.

Springbokpark

Midden in het centrum van het drukke Pretoria is ruimte gemaakt voor het Springbokpark. In dit park kunnen de bezoekers en bewoners tot rust komen. Het park is vooral geliefd onder studenten die na schooltijd komen leren en socializen met elkaar. Door hen wordt het park liefkozend het Springbokkiepark genoemd. In dit park kun je het echte Pretoria proeven en tot rust komen aan het einde van jouw vakantie Zuid Afrika.

 

(404)

The following two tabs change content below.

martincraig

Laatste berichten van martincraig (toon alles)