Auto importeren uit Duitsland

Heb je altijd al gedroomd van een mooie en luxe BMW of Audi? Of misschien een zuinige Ford of Volkswagen? Maar kan je je droomauto niet vinden in het aanbod van Nederlandse autobedrijven? Dan is het wellicht tijd om eens over de landsgrenzen te kijken. Heel veel autokopers gingen je al voor!

Auto kopen in het buitenland

Een auto kopen in het buitenland, met name in Duitsland, en deze importeren naar Nederland is de laatste jaren steeds populairder geworden. Hiervoor zijn verschillende redenen te geven. In Duitsland is het aanbod van jonge occasions bijvoorbeeld vele malen groter dan in Nederland. Hoe komt dit? Ten eerste is Duitsland natuurlijk een veel groter land dan Nederland. Er wonen ruim 80 miljoen mensen en elk jaar worden er zo’n 3 miljoen (!) nieuwe auto’s verkocht. Hiermee is Duitsland zelfs de grootste automarkt van Europa. Tegelijkertijd daalt in Nederland het aantal nieuwe auto’s al jaren. Elk jaar worden er minder nieuwe auto’s verkocht waardoor op termijn ook het aanbod van jonge occasions daalt. Wie dus op zoek is naar een hele specifieke auto maakt in Nederland minder kans om deze auto te vinden dan in Duitsland.

Auto importeren vanuit Duitsland

Een andere reden waarom meer mensen een auto importeren vanuit Duitsland is dat door het grote aanbod de prijzen ook een stuk lager liggen. Het prijsverschil tussen een Nederlandse en Duitse occasion kan oplopen tot enkele tientallen procenten. Hier gaat wel iets vanaf door importkosten, keuringen en dat soort zaken, maar onder de streep is het financieel gezien vrijwel altijd interessant om een auto uit Duitsland te importeren. Nadelen van importeren zijn er natuurlijk ook. Je kan niet even verhaal halen bij het autobedrijf als er problemen zijn met de auto. Daarnaast is het importeren van een auto uit Duitsland best complex. Je hebt te maken met de technische aspecten van de auto. Is deze helemaal tip top? En bovendien komen er nog het vervoer bij, tijdelijke kentekenplaten, de RDW keuring en de BPM afdracht. Voor de meeste autokopers is deze ‘rompslomp’ voldoende reden om toch maar een auto in Nederland te kopen.

Gespecialiseerde bedrijven

Gelukkig zijn er ook gespecialiseerde bedrijven die kunnen helpen bij het auto importeren Duitsland zoals Autoimport Advies. Dit bedrijf is onderdeel van Autobedrijf Wegdam dat al generaties lang een betrouwbaar adres is voor de aanschaf van nieuwe en gebruikte auto’s.

(273)

The following two tabs change content below.

Menno

Laatste berichten van Menno (toon alles)