De herfst: extra verzorging voor je Cowboysbag!

De Cowboysbag, een favoriete tas onder veel vrouwen (en mannen). Voor een Cowboysbag mogen wij vrouwen iets meer geld uitgeven met het excuus ‘omdat hij van echt leer is’ of onder het mom van ‘deze tas gaat toch jarenlang mee’. Maar gaan leren tassen nu echt jaren mee? Een leren tas moet verzorgd worden en dat wordt – helaas – nog wel eens vergeten. Vooral in de herfstperiode heeft de leren tas, zoals de Cowboysbag, het zwaar. Dat is natuurlijk zonde!

 

Veelgemaakte fout bij een Cowboysbag

Leer is de huid van een koe, iets wat mensen af en toe vergeten. En de huid van een koe heeft net als die van ons poriën en poriën moeten ademen. Dit houdt in dat de tas niet vies mag worden, waardoor de poriën verstoppen. Als je dus je Cowboysbag schoon maakt is het verstandig deze eerst af te stoffen of er een vochtige doek over te halen. Anders wrijf je de viezigheden juist in het leer. Wat precies niet de bedoeling was. Vooral bij het ruwe stoere leer van een Cowboysbag is dit belangrijk.

 

En ohja: hairsprays, zeep of schoonmaakmiddelen zijn uit den boze. Het beschadigd het leer en er kunnen lelijke plekken op je Cowboysbag komen. In plaats van dat het leer verzorgd wordt, drogen zulke huis-tuin-en-keukenmiddelen je leren tas juist uit. Iets wat je misschien al eerder heb gehoord, maar niet vaak genoeg kan worden benadrukt.

 

Leervet gebruiken of een leerspray?

Er zijn verschillende soorten leersprays en leervetten. Bij de meeste leder- of schoenwinkels verkopen zij speciale sprays. Alleen het gebruiken van een leerspray voedt het leer niet van binnenuit. Het beschermt alleen het leer tegen vuil en het herfstweer. Daarom is het belangrijk de spray vanaf het begin af aan te gebruiken. Leervet voedt het leer wel, alleen teveel leervet is niet goed voor een leren tas. Het kan de tas zo soepel maken dat het leer zijn stevigheid verliest. Hierdoor kan het model van de tas vervormen. Gebruik dus een goede spray van af het begin! En laat je Cowboysbag goed drogen (niet op de kachel!).

 

Speciale tip voor de Cowboysbag

De Cowboysbags zijn gemaakt van kwaliteitsleer. Sommige mensen kiezen er bewust voor het leer niet te verzorgen, om een mooie oude lederen look te krijgen. Liever je Cowboysbag in de originele staat behouden? Hou dan extra rekening met de handvatten van de Cowboysbag. Het leer van de handvaten rekt het meest vanwege het gewicht van de inhoud van de tas. Ook moeten de handvaten de meeste bewegingen verdragen. Hierdoor droogt dat stukje leer sneller uit en vereist wat meer liefde dan de rest van de tas.

Benieuwd naar de nieuwe collectie Cowboysbag? Of op zoek naar een leerspray  speciaal voor Cowboysbag? Neem hier dan even een kijkje: Van Beek Lederwaren.

 

 

 

 

(1893)

The following two tabs change content below.

Gerjan Steenbergen

Laatste berichten van Gerjan Steenbergen (toon alles)