Geld besparen door de juiste wasdroger te kopen

Als u een wasdroger gaat kopen, gaat u natuurlijk eerst een aantal wasdrogers vergelijken en op een rijtje zetten.
Dit is zeker aan te bevelen, want uit vergelijkingen van apparaten door consumentenorganisaties blijken namelijk grote verschillen te zitten tussen de drogers.
In dit artikel zetten we de belangrijkste tips op een rijtje en beantwoorden de vraag: waar op letten bij het aankopen van een wasdroger?

Waar op letten bij de aanschaf van een droger?

Wasdrogers hebben allemaal hun sterke en mindere punten als u kijkt naar: snelheid, gebruiksgemak, energieverbruik, droogresultaat en de vochtafgifte naar de omgeving.  Als u een wasdroger wilt gaan kopen, kunt u veel geld en tijd besparen door op deze punten te letten.
Een te grootte wasdroger kost onnodig veel energie, terwijl een te kleine droger u veel tijd kost.
Hieronder vind u meer informatie over de belangrijkste aspecten van een wasdroger, want u zult merken dat er bestaan grote verschillen tussen de apparaten.
Het is zeker niet zo dat alle machines goed zijn. Er zijn zeker enkele modellen die al hun concurrenten voorbij streven.

Energieverbruik

De meest energiezuinige wasdrogers maken gebruik van een warmtepomp. Zorg dan ook zeker dat uw nieuwe wasdroger gebruik maakt van deze technologie. Wasdrogers met warmtepomp technologie gebruiken maar € 28 euro aan stroom op jaarbasis. Een normale condensdroger gebruikt als snel het dubbele.
Kortom de kleine meerprijs voor de warmtepomp droger is snel terugverdiend.

Droogresultaat en kreuken

Daarnaast is het erg belangrijk om te weten of de droger gelijkmatig zijn inhoud droogt, dit scheelt namelijk een hoop tijd en zorgt ervoor dat uw kleding er netjes, kreukvrij en droog uitkomt. Vele modellen hebben kreukbeveiliging wat ervoor zorgt dat uw kleding kreukvrij uit de wasdroger komt. Dit scheelt weer flink wat strijktijd!

Gebruikgemak en lawaai

Een ander punt waar je bij het vergelijken van wasdrogers op kan letten is  het lawaai wat een wasdroger maakt. Er zijn namelijk veel mensen die de wasdroger het liefste ‘s nachts willen aanzetten tijdens het slapen. Als de wasdroger dan enorm veel lawaai maakt, kan dit erg storend werken als u wilt slapen. Kies daarom voor een moderne wasdroger die  stil is.  Op het energielabel vindt u  het geluidsniveau van de droger in decibel weergegeven. Op deze manier kun je snel machines vergelijken voor wat betreft het geluid.

Verder is de waterafvoer een aspect wat je zeker bij gebruiksgemak kan meetellen. De meeste drogers kun je tegenwoordig aansluiten op de waterafvoer. Er zijn echter ook modellen waar u zelf na elke droogbeurt het waterreservoir moet leeg maken.

grote verschillen tussen drogers - waar op letten bij de aankoop van een wasdroger?
Grote verschillen in prijs/kwaliteit tussen wasdroger

Grootte van de wasdroger

Als u een wasdroger gaat kopen is het belangrijk om te kijken naar de trommelinhoud. De meest verkochte wasdrogers hebben een trommel van 7 of 8 kilo.  Kies niet direct voor de grootste trommel, omdat drogen met een halfvolle trommel relatief duur is.  Daarnaast helpt de juiste trommelinhoud het kreuken te verminderen.

 

Advies aanschaf van een wasdroger

Wilt u een nieuwe wasdroger gaan kopen? Doe dit niet direct bij de eerste webshop / winkel.  Wij adviseren zeker om uw nieuwe wasdroger online te kopen. De prijsverschillen tussen winkel en webshop zijn groot. Het verschil kan al snel oplopen tot zo’n €150,-.  Op onze website geven we eerlijk advies over wasdrogers en wasmachines.  Natuurlijk beantwoorden we al uw vragen en  proberen we de beste aanbiedingen voor u te vinden.

Ik ben benieuwd naar uw bevindingen over uw nieuwe droger.

 

(575)

The following two tabs change content below.

leon1974

Laatste berichten van leon1974 (toon alles)